Shop
Van Aert trekt ook in Loenhoutse Azencross aan langste eind

Van Aert trekt ook in Loenhoutse Azencross aan langste eind

Wout van Aert heeft de Azencross in Loenhout op zijn naam geschreven. De winst in de Belgische gemeente is de zesde op een rij. Van Aert won de veldrit van Loenhout ook in 2014 en in 2016 en voegde nu de editie van 2021 schier probleemloos aan zijn palmares toe.

De Belgisch kampioen baalde van de afwezigheid van het publiek. De Azencross staat bekend om het grote volksfeest. “Het is heel jammer dat er geen publiek mag zijn, want met name de weide staat hier altijd helemaal volgepakt", zegt Van Aert.

De start van Van Aert was niet zo vlammend als de voorbije koersen. Wegens de straffe wind besloot hij pas halverwege de koers te versnellen. Dat deed hij met verve, want al snel pakte hij een tien- tot vijftiental seconden op de uiteindelijke nummer twee Michael Vanthourenhout. “In het begin ben ik mee geschoven om vervolgens naar het einde toe een versnelling te plaatsen. Met name op de modderstrook ging dat wel goed.”

"Ik heb geprobeerd om zo zuinig mogelijk te rijden."

Wout van Aert

In de laatste rondes bouwde hij de voorsprong verder uit, om uiteindelijk met ruime marge solo over de streep te komen. “Ik ben uiteraard blij met deze overwinning. Ik heb geprobeerd om zo zuinig mogelijk te rijden, zeker omdat de wind behoorlijk hard aan het blazen was. Als je dan gelijk volle bak gaat, krijg je dat niet voor elkaar.”

Met zes overwinningen op zes crossen besluit Van Aert het jaar in stijl. “Het gaat voorlopig heel goed. Ik moet zorgen dat ik de komende crossen ook goed doorkom richting het Belgische kampioenschap. Er komen er nog wat in een korte periode aan, maar ik heb het erg naar mijn zin.”

 / 

Gerelateerde updates