Shop
Van Aert trekt aan langste eind na prachtige strijd in Heusden-Zolder

Van Aert trekt aan langste eind na prachtige strijd in Heusden-Zolder

Wout van Aert heeft de Superprestige van Heusden-Zolder gewonnen. De Belgisch kampioen beslechtte in de laatste meters een titanenduel met Mathieu van der Poel in zijn voordeel. Het tweetal reed de gehele cross voorop en zorgde zo voor een ferme onderlinge strijd.

Van Aert kende een uitstekende start. Van der Poel liet zien ambities te hebben en versnelde gelijk in de eerste ronde. Van Aert reageerde attent door vrijwel direct op het wiel van de Nederlander te zitten. De twee reden vervolgens de hele cross op kop, alvorens Van Aert in de sprint zijn gram wist te halen. Voor Van Aert is het zijn derde zege van het veldritseizoen.

"We koersen al ons hele leven op deze manier tegen elkaar"

Wout van Aert

“Het was zenuwslopend”, zijn Van Aerts eerste woorden na afloop. “Mathieu trok de koers gelijk al in de eerste ronde open. Vervolgens reden we de gehele koers samen voorop, maar we voelden dat we elkaar niet zouden lossen. Ik had het plan er een lange sprint van te maken. Mathieu zette mij een aantal keren onder druk, maar gelukkig wist ik het hoofd vandaag koel te houden en maakte ik geen fouten. We koersen al ons hele leven op deze manier tegen elkaar. Het zijn altijd mooie duels op het scherpst van de snede.”

Gerelateerde updates