Shop
Van Aert strandt op handvol seconden van wereldtitel tijdrijden

Van Aert strandt op handvol seconden van wereldtitel tijdrijden

Wout van Aert heeft op het wereldkampioenschap tijdrijden de zilveren medaille behaald. De Belg strandde op ruim vijf seconden van Filippo Ganna, die zijn wereldtitel prolongeerde.

Tony Martin eindigde in zijn allerlaatste wereldkampioenschap tijdrijden als zesde, terwijl Edoardo Affini en Jos van Emden respectievelijk naar de negende en de twaalfde plaats reden.

Onderweg was het Van Aert die zowel bij het eerste als het tweede meetpunt de te kloppen tijd neerzette. In het slotstuk wist Ganna het verschil te overbruggen, waarna Van Aert genoegen moest nemen met het zilver. Het is voor de Belgische kampioen op de weg de tweede opeenvolgende zilveren medaille op het wereldkampioenschap tijdrijden.

Volgens de vicewereldkampioen kan hij zichzelf niets verwijten. “Ik ben op waarde geklopt door Ganna. Hij is een heel goede tijdrijder en nog meer een tijdritspecialist dan ik. Als je ziet hoe dicht ik bij hem eindig, dan moet ik eigenlijk gewoon tevreden zijn. Het is een topresultaat, maar ik was heel dicht bij die regenboogtrui. Dat maakt het een beetje zuur.”

Van Aert staat volgende week als kopman aan de start in de wegrit van het WK in het Vlaamse Leuven. “De aankomende week ga ik me goed voorbereiden op de wegrit van volgende week zondag. Ik heb er veel vertrouwen in. Vandaag was het eigen publiek echt fantastisch. Het was zalig om langs heel het parcours mensen langs de kant te zien staan. Ik denk dat we volgende week dezelfde taferelen mee gaan maken. Daar kijk ik erg naar uit.”

Viervoudig wereldkampioen tijdrijden Martin kon vlak voor de start van zijn een-na-laatste wedstrijd als profwielrenner zijn tranen maar net bedwingen. “Ik had het enkele seconden lastig toen ik op het startpodium stond en de reactie van de mensen hoorde toen mijn naam werd omgeroepen. Daarna kon ik me wel weer focussen op de tijdrit, maar het was zeker een emotionele dag voor me. Ik heb genoten vandaag, met al die geweldige fans langs het parcours. Het is een prachtige manier om mijn mooie carrière af te sluiten, maar eerst ga ik nog alles geven in de Mixed Relay van woensdag.”

 / 

Gerelateerde updates