Shop
Van Aert strandt in tijdrit Criterium du Dauphiné ook op tweede plaats

Van Aert strandt in tijdrit Criterium du Dauphiné ook op tweede plaats

Wout van Aert heeft door de tweede plaats in de tijdrit van de Dauphiné de gele leiderstrui steviger om zijn schouders zitten. De Belg legde het enkel af tegen wereldkampioen Filippo Ganna, die op de finishlijn twee luttele seconden sneller bleek. Ook Primoz Roglic (vijfde) en Jonas Vingegaard (zevende) eindigden in de top tien.

Het tijdritparcours van 31,9 kilometer werd op voorhand beschouwd als een kolfje naar de hand van de specialisten. Ritwinnaar Ganna zette al vroeg op de dag een ijzersterke tijd neer. Het was vervolgens aan Vingegaard om een richttijd neer te zetten voor de favorieten voor het klassement. Dat deed de Deen verdienstelijk. Roglic noteerde enkele scherpe tussentijden, maar kwam aan de finish net tekort voor een podiumplaats. Ondertussen ontwikkelde zich tussen Van Aert en Ganna een heus secondespel. Op het eerste tussenpunt noteerde de Belg de beste tijd, maar aan het eind was het de Italiaan die aan het langste eind trok.

"Ik ben tevreden met de vorm die ik heb"

Wout van Aert

“Ik ben tevreden met dit resultaat”, klinkt het bij Van Aert. “Een tijdrit is meestal een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Het gat is klein, maar Filippo heeft vandaag verdiend gewonnen. Het is geen schande om nipt te verliezen van de wereldkampioen. Vermoedelijk verloor ik wat terrein na het tweede tussenpunt. Ik denk dat ik me daarna sterk heb teruggevochten, maar helaas kom ik net tekort. Ik ben tevreden met de vorm die ik heb. Tot zover ben ik heel blij met de Dauphiné die ik rijd. Ik heb iedere dag mee kunnen doen om de etappezege. Ik hoop dat de eerstkomende dagen ook te doen en de gele leiderstrui nog even vast te houden.”

"Mentaal zit het wel goed"

Primoz Roglic

Roglic schoof met zijn vijfde plek in de tijdrit op naar de derde plaats in het klassement, vlak voor teamgenoot Vingegaard. “Het was een pittige tijdrit. Ik had liever iets meer hoogtemeters onderweg gehad, maar ik denk dat ik het op dit parcours verdienstelijk heb gedaan. Ik heb mezelf tot het uiterste gedreven. Mentaal zit het wel goed. Ik kijk uit naar het weekend waarin er enkele bergen op het programma staan. Allereerst is het zaak om de komende twee ritten te overleven. We hebben een sterke ploeg. Daarmee kunnen we de komende dagen nog meer mooie dingen laten zien”, besluit Roglic.

 / 

Gerelateerde updates