Van Aert steviger in groen na onvoorziene dag in kopgroep

Van Aert steviger in groen na onvoorziene dag in kopgroep

Team Jumbo-Visma kan met een goed gevoel de rustdag van de Tour de France in. Na de overwinning van een dag eerder wist Wout van Aert zijn groene trui ook vandaag weer te tonen.

De eerste Alpenrit werd op voorhand getipt als een goede kans voor de vluchters. Verbazingwekkend was het dan ook niet dat het lang duurde voor een kopgroep zich kon vormen. In de uiteindelijke kopgroep wist ook Van Aert zich te positioneren. De Belg reed de hele dag vooruit en wist onderweg nog twintig punten voor zijn groene puntentrui mee te nemen. Op de slotklim liet Van Aert zijn medevluchters gaan. Aanvaller Bob Jungels won de rit.

 / 

Achter de ritwinnaar hielden de klassementsmannen elkaar in de gaten. Tot grote verschillen kwam het niet. Geletruidrager Pogacar probeerde het nog vlak voor de meet, maar zag een attente Jonas Vingegaard in zijn wiel. Samen pakte de nummers één en twee van het klassement nog wel enkele seconden op de achtervolgers. Primoz Roglic handhaafde zich in de groep der favorieten en gaat als de nummer elf van het algemeen klassement de rustdag in.

"We hebben nog alles om voor te vechten"

Jonas Vingegaard

Voor Van Aert kwam zijn dag in de kopgroep als een verrassing. “Het was een zware dag vandaag. Het was niet mijn bedoeling om in de vlucht te zitten. Toen ik zag dat er renners van onze concurrenten meezaten, ben ik er achteraan gesprongen. Ik had jammer genoeg nooit de benen om iets te kunnen betekenen.”

“Het was een zware eerste week. Ik kijk uit naar de rustdag”, zegt ook Vingegaard, de nummer twee van het algemeen klassement. “Ik heb wel gemixte gevoelens na deze week. De eerste ritten ging het voorspoedig. Helaas waren we in de kasseienrit ongelukkig. We hebben nog alles om voor te vechten. Het is nog twee weken koers.”

Ook ploegleider Grischa Niermann kijkt terug op de eerste week van zijn renners: “We moeten tot nu toe tevreden zijn. Wout won twee etappes en zijn strijd om het groen ziet er goed uit. De kasseienrit was natuurlijk een domper, maar we blijven vechten. Jonas is goed in orde. Primoz kan hopelijk de rustdag gebruiken om te herstellen van zijn blessures. Hij heeft zich de afgelopen dagen knap door de etappes gevochten. De Tour is nog lang niet beslist”, aldus Niermann.

 / 

Gerelateerde updates