Van Aert sprint naar ereplaats en maakt zich op voor Franse heuvels

Van Aert sprint naar ereplaats en maakt zich op voor Franse heuvels

Wout van Aert is in de zesde rit van de Tour de France naar de achtste plaats gespurt. In Châteauroux kwam de kampioen van België niet goed in positie voor een perfecte sprint. Morgen trekt het peloton de Franse heuvels in.

Al vroeg in de etappe kozen Greg Van Avermaet en Roger Kluge het hazenpad. Door de controle van de sprintersploegen kwam het tweetal niet in de buurt van de ritzege. In gestrekte draf reed het peloton richting de lange finishstraat in Châteauroux. Van Aert trachtte mee te sprinten voor de zege, maar raakte ingesloten op tweehonderd meter van de finish. Mark Cavendish greep in de massasprint zijn tweede dagzege.

"Het liefst jaag ik nog op een aantal ritten de komende weken."

Wout van Aert

“Ik kon er niet het maximale uithalen”, vertelde Van Aert na afloop. “Ik zat niet goed genoeg gepositioneerd op het eind. Ik verloor het contact met Mike. Op tweehonderd meter van de streep moest ik vol in de remmen. Het was de eerste keer deze Tour dat ik me wilde mengen in de massasprint. Ik hoop dat zeker vaker te doen deze ronde. Het liefst jaag ik nog op een aantal ritten de komende weken. De iets zwaardere etappes liggen mij op voorhand beter dan de pure sprintritten. De etappe van morgen is er op papier eentje voor de aanvallers. Toch denk ik dat sommige sprintersploegen alles op alles zullen zetten om het met een gereduceerd peloton tot een spurt te laten komen. Wellicht volgt er dan weer een kans voor mij.”

"Ik blijf de komende dagen mijn topvorm najagen."

Wout van Aert

De Belg geeft aan zich goed te voelen op de fiets. De komende dagen hoopt hij toe te kruipen naar zijn topvorm. “Er zit nog een kleine marge tussen mijn huidige vorm en de vorm waarin ik tot etappeoverwinningen kan komen. Ik blijf de komende dagen mijn topvorm najagen. Ik zit er voor mijn gevoel niet ver vandaan. Gelukkig heeft Primoz vandaag krachten kunnen sparen en op die manier weer iets kunnen herstellen van zijn verwondingen. Er komt een aantal zware etappes aan. Als ik hem gisteren zag rondrijden in de tijdrit, heb ik er alle vertrouwen in dat we met hem nog mooie dingen kunnen laten zien”, besluit Van Aert.

 / 

Gerelateerde updates