Profiel
Van Aert sprint in Privas oppermachtig naar etappezege in Tour de France

Van Aert sprint in Privas oppermachtig naar etappezege in Tour de France

Wout van Aert heeft op indrukwekkende wijze de vijfde etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. Een dag na de zege van Primoz Roglic was de winnaar van Milaan-Sanremo op de hellende aankomststrook in Privas de snelste in de massasprint. Van Aert positioneerde zich goed in het wiel van Cees Bol, waarna hij het soeverein afmaakte.

Het is voor de Belg na zijn overwinning vorig jaar in Albi zijn tweede etappezege in de Tour de France en zijn vijfde zege van het seizoen. Eerder dit jaar won hij naast Milaan-Sanremo ook Strade Bianche, het BK tijdrijden en een etappe in het Criterium du Dauphiné. Het is de zestiende zege van Team Jumbo-Visma in 2020.

“Dit is een heel mooie overwinning”, aldus Van Aert. “Ik ben de ploeg enorm dankbaar dat ik vandaag de kans kreeg om voor eigen kans te gaan. Ik ben dan ook meer dan blij dat ik het vertrouwen kan belonen met de etappezege. Ik heb misschien een kans en die pak ik. Dit is echt mooi. Het was een vrij eenvoudige etappe, maar de aankomst was nog best lastig. Doordat er tijdens de etappe geen kopgroep was en het tempo ook niet al te hoog lag, waren nog heel wat mannen fris. Door de het snelle laatste uur en de wind werd het nog wel hectisch op het laatst. Ik wist dat de etappe mij op het lijf geschreven was. Het was belangrijk om positie te kiezen. Ik zat eigenlijk perfect in de leadout van Team Sunweb. Ik ben mijn sprint begonnen toen Bol aanging. Het was nog erg close, maar een paar centimeter is ook genoeg. Ik heb nu mijn zege binnen, dus vanaf morgen ga ik weer werken voor Primoz en Tom. Dat zal met veel genoegen en plezier zijn.”

 / 

Gerelateerde updates