Shop
Van Aert soleert naar etappezege in Ronde van Groot-Brittannië

Van Aert soleert naar etappezege in Ronde van Groot-Brittannië

Wout van Aert heeft op prachtige wijze de vijfde rit gewonnen in de Ronde van Groot-Brittannië. In de slotkilometer trok de Belg van Team Jumbo-Visma solo ten aanval en wist een perfect uitgevoerd plan geweldig af te maken. Van Aert kwam drie seconden voor het peloton over de meet en is daarmee de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Lang leek de etappe van én naar Felixstowe wederom uit te gaan draaien op een massasprint. Alle ogen waren vooraf gericht op sprinter Olav Kooij, die de eerste vier ritten verreweg de sterkste was. Op een kilometer van de meet liet Kooij een gat vallen vanuit het wiel van Van Aert waarop de Belg solo vertrok en als eerste over de streep kwam in Felixstowe.

“Geweldig om zo te winnen”, glundert de etappewinnaar na afloop. “Dit was precies het plan dat we vooraf hadden gemaakt. We hadden het gevoel dat andere ploegen hun lead out voor de sprint een beetje op ons begonnen af te stemmen. Daar heb ik vandaag van kunnen profiteren.“

Makkelijk ging dat op het einde zeker niet, aldus Van Aert. “Het was een hele zware slotkilometer. De wind kwam vol schuin van voor. Ik heb alles gegeven tot de finish en ben blij dat ik het heb kunnen afmaken.”

"De manier waarop we deze week rondrijden als ploeg maakt me trots. We proberen altijd samen te winnen."

Wout van Aert

De overwinning was alweer de vijfde ritzege voor Team Jumbo-Visma deze week in Groot-Brittannië en de 57ste van het seizoen. Van Aert neemt de leiderstrui nu over van ploegmaat Kooij, die na vandaag op de vierde plaats staat in het algemeen klassement.

De hoofdrolspeler van de afgelopen dagen was ook euforisch na de zege van Van Aert. “Dit is echt zo genieten. Toen we gisteren op de kamer terugkwamen maakten we dit plan. We lieten het lijken of we weer voor de sprint zouden gaan met mij”, aldus Kooij. “Maar we verrasten werkelijk iedereen met de aanval van Wout.”

"We verrasten werkelijk iedereen met de aanval van Wout. Dit is echt zo genieten."

Olav Kooij

Vooral de manier waarop de overwinning tot stand kwam kon de 28-jarige Van Aert echt bekoren. “Als team proberen we een koers altijd samen te winnen. Zo werken we nu eenmaal in de ploeg. Ik heb vier super dagen gehad als lead out van Olav. De manier waarop we deze week rondrijden als ploeg maakt me trots. Het is mooi om zo’n plan te maken en het dan ook met elkaar uit te durven voeren. Echt weer een geweldige dag voor de ploeg.”

 / 

Foto's: SWpix.com

Gerelateerde updates