Profiel
Van Aert soleert in Belgische driekleur naar overwinning in Mol

Van Aert soleert in Belgische driekleur naar overwinning in Mol

Wout van Aert heeft in Mol de Zilvermeercross naar zich toegetrokken. De nieuwbakken Belgisch kampioen trok halverwege de cross ten aanval en soleerde vervolgens onder de sneeuwvlokken naar zijn vierde zege van het seizoen.

Na een snelle start nam Van Aert al snel het initiatief en de renner van Team Jumbo-Visma kreeg Laurens Sweeck met zich mee. Van Aert bleef druk houden op zijn landgenoot en wist uiteindelijk een kloof te slaan. Die behield hij tot aan de finish.

"Het is mooi en erg speciaal om te winnen in de Belgische driekleur"

Wout van Aert

“Het is mooi om te winnen in de Belgische driekleur”, aldus Van Aert. “Ik ben al een paar keer nationaal kampioen geweest bij de profs, maar ik had tot vandaag de trui nog nooit kunnen tonen. Dat is wel erg speciaal. Het was geen al te gemakkelijke cross. Er stond veel wind, dus het was ideaal dat Sweeck zo lang mee kon. Ik had hem meerdere malen onder druk gezet, maar hij bleef erbij. Toen ik uiteindelijk zag dat ik een gaatje had, ben ik vol doorgetrokken.”

"Ik ben erg blij met mijn eerste podium voor de ploeg."

Marianne Vos

Naast Van Aert kwam ook de zevenvoudig wereldkampioene veldrijden Marianne Vos voor Team Jumbo-Visma aan de start in Mol, waar het strandzand enigszins deed denken aan het parcours van het aanstaande wereldkampioenschap in Oostende. De Brabantse reed een sterke cross en zag dat bekroond met de derde plek.

“Ik ben erg blij met mijn eerste podium voor de ploeg. Het gevoel was erg goed. Ik maakte in de voorlaatste ronde een dusdanige fout in het zand waardoor ik wat tijd verloor. Dat was zonde. Maar al met al gaat het met mijn vorm crescendo en kan ik met vertrouwen toewerken naar het WK. Eremetaal ligt daar niet voor het oprapen, maar ik kijk er naar uit.”

Gerelateerde updates