Profiel
Van Aert snelt naar zilveren medaille op WK tijdrijden

Van Aert snelt naar zilveren medaille op WK tijdrijden

Wout van Aert is in het Italiaanse Imola als tweede geëindigd op het wereldkampioenschap tijdrijden. De Belg van Team Jumbo-Visma gaf aan de finish ruim zesentwintig seconden toe op de nieuwe wereldkampioen Filippo Ganna.

De 26-jarige Van Aert reed een sterk tweede deel van de tijdrit en liep gestaag in op de latere wereldkampioen, maar de regenboogtrui bleef buiten schot. Tom Dumoulin finishte op de tiende plek, terwijl Jos van Emden 21e werd.

Van Aert hoopte op de gouden medaille, maar hij moest genoegen nemen met de zilveren variant. “Ik vertrok goed en had een prima ritme, maar vlak voor het einde van het eerste deel begon ik wat stroever te draaien. De wind stond daar tegen, waardoor ik mijn ritme niet vast kon houden. In het tweede deel draaiden mijn benen weer beter. Uiteindelijk reed ik hier gewoon een heel goede tijdrit, maar ik stuitte op een sterke Ganna.”

"Dit is niet het resultaat waar ik op hoopte."

Tom Dumoulin

Dumoulin had gedurende de tijdrit geen goed gevoel in zijn benen. “Ik reed voor mijn gevoel een slechte tijdrit. Al vrij snel had ik door dat het hem vandaag niet ging worden. Ik heb gevochten tot aan de finish, maar tevergeefs. Op het eind miste ik ook nog bijna een bocht, maar gelukkig bleef ik recht. Dit is niet het resultaat waar ik op hoopte.”

Zowel Van Aert als Dumoulin gaan zondag als kopman van hun land van start tijdens het WK op de weg.

 / 

Gerelateerde updates