Shop
Van Aert snelt naar gele én groene trui in tweede etappe Tour de France

Van Aert snelt naar gele én groene trui in tweede etappe Tour de France

Wout van Aert is de nieuwe drager van de gele leiderstrui in de Tour de France. De Belg van Team Jumbo-Visma sprintte in de tweede etappe op Deense bodem naar de tweede plaats en dankzij de bonificatieseconden nam hij de trui over van landgenoot Yves Lampaert. Ook de groene puntentrui is nu officieel in het bezit van Van Aert.

De vooraf bestempelde ‘waaierrit’ werd door de weersomstandigheden geen spektakelstuk, maar een nerveuze koers werd het wel. Team Jumbo-Visma hield kopmannen Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Van Aert de gehele etappe goed van voren. “Ik had wel wat meer actie verwacht, maar dat viel uiteindelijk wel mee. Een Tourrit is altijd hectisch, dus het was steeds opletten geblazen”, aldus Van Aert.

Het Deense publiek, dat talrijk langs de kant van het parcours stond, zag in de straten van Nyborg Van Aert naar de tweede plaats achter ritwinnaar Fabio Jakobsen sprinten. “Ik heb een heel sterke ploeg gezien, waarmee we altijd van voren zaten. Christophe Laporte zette mij bij de tussensprint en bij de eindsprint echt geweldig af. Ook op de brug en de race naar laatste kilometers, zaten we altijd goed gepositioneerd.”

 / 

"Ik ga deze trui met heel veel trots verdedigen en dragen."

Wout van Aert

Van Aert droeg de maillot jaune ook al in Parijs-Nice, de Dauphiné en mag deze nu ook in de Tour de France om zijn schouders hangen. “Als je de trui mag aantrekken, krijg je natuurlijk een geweldig gevoel. Ik ben er in het verleden al vaak dichtbij geweest, maar nu is het zover. Ondanks mijn twee tweede plaatsen van de voorbije etappes is de gele trui een mooie beloning. Ik ga deze trui met heel veel trots verdedigen en dragen. Er komen in ieder geval nog veel mooie kansen op een ritzege aan.”

De Vlaming had nog mooie woorden voor ritwinnaar Jakobsen. “Ik heb veel respect voor hem. We weten allemaal wat er gebeurd is, dus dat maakt dit natuurlijk nog veel knapper. Het is bovendien een hele aardige kerel, dus ik gun hem deze zege van harte.”

Gerelateerde updates