Shop
Van Aert pakt brons op EK tijdrijden

Van Aert pakt brons op EK tijdrijden

Wout van Aert is bij de Europese kampioenschappen in Emmen derde in de tijdrit geworden. Na een voortvarende start moest hij genoegen nemen met brons. Joshua Tarling kroonde zich tot Europees kampioen.

Van Aert schoot op het bijna dertig kilometer lange parcours in en rondom Emmen uit de startblokken. Bij het eerste tussenpunt gaf hij slechts vier seconden toe op Tarling en leek de Europese titel binnen bereik. Bij het tweede tussenpunt was het verschil echter flink gegroeid, waarna Van Aert samen met Stefan Küng en Stefan Bissegger om de podiumplekken streed.

Nadat Küng ten val kwam en Bissegger een sneller slot kende, moest Van Aert zich tevreden stellen met brons. "Ik denk dat er niet meer in zat vandaag", oordeelt de Belg na afloop. "Ik ben gestart zoals ik wilde starten. De eerste twintig kilometer gingen goed, maar daarna miste ik de power om te vechten voor meer. Normaal gesproken moet ik het in een tijdrit hebben van het laatste deel, maar vandaag had ik niets over. Dat is jammer."

"Ik wist dat daar de beslissing zou vallen, maar helaas viel ik stil"

Wout van Aert

"Het laatste deel was voornamelijk rechttoe, rechtaan. Ik wist dat daar de beslissing zou vallen, maar helaas viel ik daar stil. Dit parcours liegt niet, dus ik moet tevreden zijn met brons."

Van Aert geeft toe dat het nieuws over Nathan Van Hooydonck - die zijn carrière moet stopzetten na het plaatsen van een interne defibrillator - hard binnen is gekomen. "Ik heb het er moeilijk mee. In de eerste plaats ben ik dankbaar en blij dat hij er nog is, maar het is voor hem een enorme klap dat hij zijn passie moet stopzetten. Nathan was mijn beste vriend in het peloton, dus dat zijn carrière nu ten einde is, is moeilijk te aanvaarden."

 / 

Gerelateerde updates