Shop
Van Aert op hoogste schavot van volledig Team Jumbo-Visma-podium in tijdrit Parijs-Nice

Van Aert op hoogste schavot van volledig Team Jumbo-Visma-podium in tijdrit Parijs-Nice

Wout van Aert heeft de tijdrit in Parijs-Nice gewonnen. De Belg van Team Jumbo-Visma was zijn ploeggenoten Primoz Roglic en Rohan Dennis net te snel af. Door de overwinning neemt Van Aert ook de leiding in het klassement over van ploeggenoot Christophe Laporte. Roglic staat tweede, Laporte is terug te vinden op plaats drie.

Waar Team Jumbo-Visma in de openingsetappe al het volledige podium bezetten, deed de Nederlandse ploeg dat in de tijdrit nog eens over.

De tijdrit, uitgetekend over een glooiend parcours, kende een finish bergop. De laatste honderden meters ging in stijgende lijn naar aankomstplaats Montluçon. Dennis, de Australisch kampioen tijdrijden, stond lang aan de leiding met een sterke tijd. Het lukte alleen teamgenoten Van Aert en Roglic om die tijd van de oud-wereldkampioen te kloppen.

 / 

Dennis startte als een van de eerste renners en gaf direct na zijn tijdrit aan dat het wel eens een kolfje naar de hand van Van Aert en Roglic kon zijn. “Het was een zware tijdrit met een uitdagend parcours. Echt iets voor jongens als Primoz en Wout. Na dagen van werken, ben ik ook blij met mijn resultaat. Het is prachtig dat we het als team zo goed doen.”

Van Aert was in zijn nopjes met zijn tweede seizoenszege. “Onderweg kreeg ik weinig van de tijdverschillen mee, dus ik ben gewoon volle bak richting de finish gereden. Het deed pijn om op het laatste klimmetje continu op de pedalen te staan, maar het was wel nodig.” De klassementsleider was eveneens trots op zijn team. “We zijn een van de beste ploegen in het tijdrijden, dus heel verrassend is deze uitslag misschien niet. Primoz en Rohan hebben ook al heel veel prijzen in deze discipline gewonnen en stonden vorig jaar op het podium van de Olympische tijdrit. Dat zegt genoeg. Dit is weer een overwinning van en voor het team. Het is al een geweldige week, dus hopelijk komen er nog meer mooie resultaten aan. We gaan er alles aan doen om deze koers te winnen.”

 / 

Gerelateerde updates