Shop
Van Aert na derde tweede plaats met geel en groen naar Frankrijk

Van Aert na derde tweede plaats met geel en groen naar Frankrijk

Wout van Aert is ook in de derde etappe van de Tour de France als tweede geëindigd. De Belg kwam een teenlengte tekort in een nieuwe massasprint, die door ex-ploegmaat Dylan Groenewegen werd gewonnen. Van Aert behield zo de gele trui en bleef ook in het puntenklassement aan de leiding.

De drager van de bolletjestrui, Magnus Cort Nielsen, koos ervoor om een dag in de aanval te rijden. Het peloton, met een attent rijdend Team Jumbo-Visma in de voorste gelederen, maakte zich niet al te druk en pakte de moedige Deen op vijftig kilometer van de meet terug. De sprintvoorbereidingen kwamen daarna in volle gang, met Christophe Laporte die Van Aert in goede positie bracht. Het zag er lang goed uit, maar uiteindelijk delfde Van Aert net het onderspit.

"De lead-out van Christophe was perfect, maar ik ging iets te vroeg aan."

Wout van Aert

 / 

“Weer een tweede plaats is niet zo heel leuk meer te noemen”, vertelt de Vlaming. “Drie keer op een rij achter elkaar tweede in de Tour, dat moet bijna wel een record zijn. De lead-out van Christophe was perfect, maar ik ging iets te vroeg aan. Als ik wat langer in zijn slipstream bleef, had het wellicht mijn kant op gevallen. Dat is wel een foutje. Ik vroeg meteen aan Dylan of hij zeker was van zijn winst, want juist hij heeft mij ooit geleerd je armen in de lucht te steken als je niet helemaal zeker bent. Ik ben blij voor Dylan dat hij weer helemaal terug is op het hoogste niveau.”


Van Aert heeft genoten van de openingsdagen in het Scandinavische land. “Het was een geweldige dag op de fiets. Denemarken heeft zich van de beste kant laten zien. Mooi om door zulke taferelen, met zoveel supporters te koersen. En uiteraard ben ik heel trots om de gele trui naar Frankrijk mee te nemen. Het geel maakt veel van de tweede plaatsen goed, maar vandaag heb ik mezelf toch een beetje teleurgesteld.”

Gerelateerde updates