Profiel
Van Aert moet na lekke band genoegen nemen met zilver op WK

Van Aert moet na lekke band genoegen nemen met zilver op WK

Wout van Aert is op het WK veldrijden in de Belgische kustplaats Oostende als tweede geëindigd. Mede door een lekke band moest de renner van Team Jumbo-Visma zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel.

De start van Van Aert was sterk. Hij pakte al snel de leiding en kon door een valpartij van Van der Poel een flinke kloof bij elkaar fietsen. Een lekke band gooide voor Van Aert echter snel roet in het eten. De Nederlander kwam terug en kon op zijn beurt een forse voorsprong uitbouwen. De beste eendagsrenner van 2020 bleef vechten, maar kwam niet meer aansluiten bij de koploper.

“Natuurlijk ben ik wat teleurgesteld”, zei Van Aert. “De start was goed en ik zat op een gegeven moment in een gunstige situatie. Het lekrijden kostte te veel tijd en kracht, daarom ontplofte ik ook. Ik ben ook een beetje teleurgesteld in mezelf. Ik heb me niet terug kunnen knokken zoals ik dat normaal wel kan. De moraal zakte door de lekke band wel in de schoenen. Mijn kop heb ik nooit laten hangen, maar ik kon niet meer door een muur gaan.”

"Mijn kop heb ik nooit laten hangen, maar ik kon niet meer door een muur gaan."

Wout van Aert

Van Aert had mooie woorden over voor de nieuwe drager van de regenboogtrui. “Mathieu en ik zijn echt aan elkaar gewaagd. Degene die een voorsprong pakt, kan zich een klein foutje veroorloven. We hebben een verdiende wereldkampioen. Ik kwam in het tweede deel van de koers geen meter meer dichterbij. Ik heb de supporters wel gemist, maar dat geldt voor Mathieu natuurlijk ook. Hopelijk keren zij snel terug langs de kant.”

Het wegseizoen staat voor de renner van Team Jumbo-Visma bijna voor de deur. “Ik ga nu heel de week genieten van de rust en mij voorbereiden op de nieuwe doelen voor dit jaar.” Van Aert gaat, normaal gesproken, zijn eerste koers rijden in Italië. Daar gaat hij proberen zijn titel in Strade Bianche te prolongeren.

 / 

Gerelateerde updates