Shop
Van Aert kraait na machtige sprint voor derde maal victorie in Tour of Britain

Van Aert kraait na machtige sprint voor derde maal victorie in Tour of Britain

Wout van Aert heeft de zesde etappe van de Tour of Britain op zijn naam geschreven. De kopman van Team Jumbo-Visma gaf in een bergopwaartse sprint de concurrentie geen schijn van kans.

De zegeteller van Van Aert kwam daarmee deze week op drie. Zijn seizoenstotaal bracht hij op elf. Daarmee heeft hij een flink aandeel in de zesendertig overwinningen van het team.

Ploeggenoot George Bennett koos al vroeg in de etappe voor de aanval en belandde in een kopgroep van negen. Van Aert zat daarmee in een zetel. Op ruim tien kilometer van de meet werden de vluchters ingerekend.

Voor de Belgisch kampioen bleek dat het moment om bergop eens aan te zetten. De Vlaming kreeg een negental renners met zich mee. Onder andere klassementsleider Ethan Hayter, wereldkampioen Julian Alaphilippe en Michael Woods zaten op het wiel. In de oplopende slotkilometer kwamen de exceptionele kwaliteiten van Van Aert vervolgens bovendrijven. De coureur uit Herentals gaf de concurrentie het nakijken en mocht voor de derde maal deze Ronde van Groot-Brittannië zijn handen in de lucht steken. Van Aert naderde Hayter in het klassement tot op vier seconden.

"Ik zat goed gepositioneerd en had voldoende kracht in de benen om het af te maken."

Wout van Aert

“Ik probeerde met die aanval de concurrentie te verrassen”, gaf de strijdlustige Van Aert na afloop aan. “Ik probeerde zo nog wat extra seconden goed te maken in het klassement. Uiteindelijk bleken alle concurrenten in mijn wiel te zitten. Daarna heb ik gewacht tot de slotkilometer. Ik zat goed gepositioneerd en had voldoende kracht in de benen om het af te maken. Het doet me veel deugd om mijn derde ritzege te boeken. Dit geeft weer een hoop extra vertrouwen en moraal in de aanloop naar de komende wedstrijden. Het parcours van het WK komt op veel vlakken overeen met dat van hier. Voor nu focus ik me echter op deze race.”

"Ik ben klaar voor wat er nog komen gaat."

Wout van Aert

Van Aert voorziet voor de komende twee etappes een spannend gevecht voor het algemeen klassement. “Ik ben Hayter nu tot op vier seconden genaderd. Veel zal afhangen van de bonificatieseconden. Wellicht kunnen we ook op andere momenten nog iets proberen. Met wat meer fortuin hadden we eerder deze week wellicht extra secondes kunnen pakken. Hayter is een sterke tegenstander die in een goede vorm steekt. Ik weet van mezelf dat ik deze week geen mogelijkheid heb laten liggen. Ik ben klaar voor wat er nog komen gaat.”

 / 

Gerelateerde updates