Shop
Van Aert komt net tekort in openingstijdrit Tour de France

Van Aert komt net tekort in openingstijdrit Tour de France

Wout van Aert heeft op de openingsdag van de Tour de France net naast de winst gegrepen. De Belg van Team Jumbo-Visma reed in de tijdrit naar de tweede tijd. Klassementsmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard eindigden tussen de concurrenten voor het algemeen klassement.

De weergoden waren de renners niet goed gezind in Kopenhagen. Door de natte weersomstandigheden was het parcours op sommige plekken verraderlijk glad. Roglic mocht namens Team Jumbo-Visma het spits afbijten. De Olympische tijdritkampioen deed dit met een sterke rit, die hem tussen de favorieten voor het algemeen klassement plaatste. Vingegaard volgde het voorbeeld van zijn ploeggenoot vlekkeloos en reed in zijn thuisland naar de zevende plek.

 / 

Na de klassementsmannen van Team Jumbo-Visma was het de beurt aan Van Aert. De Belg, vooraf getipt als favoriet voor deze eerste rit, wist zich in lastige omstandigheden goed staande te houden. Uiteindelijk wist alleen Lampaert onder zijn tijd te duiken.

"Het ging goed vooruit, dat bewijst een tweede tijd dan ook wel denk ik"

Wout van Aert

“Ik ben tevreden met mijn tijdrit. Onderweg had ik een goed gevoel. In de bochten heb ik niet overdreven gedaan, maar wel goede lijnen gereden. Het ging goed vooruit, dat bewijst de tweede tijd dan ook wel denk ik”, oordeelt Van Aert.

De Belg was met ambities naar Kopenhagen afgereisd. “Ik kwam om te winnen. Toen ik over de streep kwam, wist ik dat ik al wat mooie namen had geklopt. Het was even schrikken dat Yves uiteindelijk sneller was. Daar kan ik alleen maar chapeau voor zeggen.”

Ploegleider Grischa Niermann maakte na afloop van de tijdrit de balans op. “Primoz en Jonas hebben goed gereden. Het belangrijkste was om een goede rit te rijden en niet op de grond te liggen. Dat hebben ze beiden goed gedaan. Ze verliezen enkel tijd op Pogacar. We kunnen er goed mee leven en zijn tevreden met de tijdrit van onze klassementsmannen.”

Na de goede rit van zijn klassementsmannen hoopte Niermann ook op dagsucces. “Toen Wout binnen kwam dachten we een goede kans te maken op de overwinning. Toen kwam Christophe nog dichtbij, maar hij viel helaas. Lampaert reed vijf seconden sneller, dus dan zijn we op waarde geklopt”, aldus de Duitse ploegleider.

 / 

Gerelateerde updates