Profiel
Van Aert imponeert met zege in tumultueuze waaieretappe Tour

Van Aert imponeert met zege in tumultueuze waaieretappe Tour

Wout van Aert heeft zijn tweede etappezege in deze Tour de France te pakken. De Belgische veelvraat won de tumultueuze zevende rit, een waaieretappe naar Lavaur, op grootse wijze. Van Aert positioneerde zich goed in het wiel van Stuyven en Sagan, waarna hij het wederom soeverein afmaakte.

Het is voor Van Aert al zijn derde etappezege in de Tour de France in zijn tweede deelname en zijn zesde zege van het seizoen. Het is de zeventiende zege van Team Jumbo-Visma in 2020.

“Ik ben heel trots op deze overwinning,” aldus Van Aert. “Ik ben ook trots op hoe we vandaag als ploeg gereden hebben. Het was een hele snelle etappe omdat Bora meteen het tempo omhoog joeg op de eerste klim. Daarna is het niet meer stilgevallen. Op het laatste was het nog chaos en hectisch door dat het op de kant getrokken werd. Iedereen had schrik voor de waaiers. Het plan was om Primoz en Tom zonder schade en tijdsverlies door de etappe te loodsen. Dat is gelukt. De ploeg was wederom geweldig. Ik had nooit verwacht dat het zo'n veldslag werd. Doordat veel sprinters gelost werden en we nog maar met een kleine groep overbleven, heb ik mijn kans weer gewaagd. De mannen begonnen de sprint vrij vroeg en ik kon in de slipstream mee. Toen Boasson Hagen ging, ben ik meegegaan en heb ik mijn sprint perfect getimed. Het heeft veel energie gekost, maar dit is het allemaal waard. Echt geweldig.”

"Het plan was om Primoz en Tom zonder schade en tijdsverlies door de etappe te loodsen."

Wout van Aert

Ploeggenoot Tom Dumoulin kwam superlatieven tekort voor zijn ploeggenoot. “Dit is niet te geloven. Wout rijdt de hele dag rond Primoz om hem uit het gevaar en gedrang te houden. Hij pakt daarbij ook heel veel wind. Dat hij dan nog zo’n sprint eruit perst, is ongelofelijk. Daar heb ik geen woorden voor. De ploeg was vandaag wederom klasse. We zaten continu met veel renners bij de eersten. Dat onze klimmers George en Sepp op het laatst nog kopwerk verrichten, zegt veel over de kracht van dit team. We wisten waar we van voren moesten rijden en we wisten waar het ging breken. Daar brak het ook. Dat Wout het vervolgens afmaakt, is geweldig. Dit is een heel mooie dag. Op naar de Pyreneeën.”

 / 

Gerelateerde updates