Shop
Van Aert haalt gram met tweede ritzege in Critérium du Dauphiné

Van Aert haalt gram met tweede ritzege in Critérium du Dauphiné

Wout van Aert heeft zijn tweede ritzege in Critérium du Dauphiné geboekt. De leider van het klassement verschalkte in de sprint van een uitgedund peloton zijn landgenoot Jordi Meeus op de finishlijn. Het was de vijfde zege van Van Aert deze wielerjaargang en de negentiende voor Team Jumbo-Visma.

Lange tijd was het de vraag of het überhaupt tot een sprint zou komen. Pas in de laatste meters slaagde het peloton erin de vier vroege vluchters te passeren. Team Jumbo-Visma moest samen met enkele andere teams alle zeilen bijzetten de ontsnappers tijdig bij te halen. Chris Harper nam de gehele dag het nodige kopwerk voor zijn rekening. Op de slotklim, waarvan de top op twaalf kilometer van de finish lag, schudden onder meer Steven Kruijswijk en Tiesj Benoot stevig aan de boom.

Op het moment dat de vier vluchters eenmaal werden ingerekend, was het Christophe Laporte die Van Aert in een zetel richting de finishlijn bracht. Van Aert bleef met een uiterste krachtsinspanning Meeus nipt voor.

“Ik ben superblij dat ik het werk van de ploeg kan bekronen met de zege”, vertelt van Aert. “Christophe bracht me in een zetel naar de finish. Alle andere jongens zorgden ervoor dat het überhaupt tot een sprint kwam. De wind stak de kop op en mede daardoor was het lastig om de vluchters in te rekenen. Twee dagen geleden sloeg ik mezelf zowat voor mijn hoofd dat ik niet won. Gisteren had ik er vrede mee dat ik op de tweede plaats eindigde. Gelukkig maakte ik het vandaag wel af.”

"Ik ben superblij dat ik het werk van de ploeg kan bekronen met de zege"

Wout van Aert

Van Aert lijkt na zijn tweede zege nog niet verzadigd. “De etappe van morgen wordt wederom een lastige. Er zal een hoop renners zijn met interesse om mee te zitten in de vlucht. Maar uiteraard gaan we ons niet zomaar gewonnen geven. Vanaf zaterdag zullen we als ploeg de kaart van Primoz en Jonas trekken. De minuut voorsprong die ik nu heb, zal niet voldoende zijn om mee te doen voor de eindoverwinning”, is Van Aert realistisch.

 / 

Gerelateerde updates