Van Aert grijpt ondanks pech eerste seizoenszege in Dublin

Van Aert grijpt ondanks pech eerste seizoenszege in Dublin

Wout van Aert heeft in Dublin zijn eerste seizoenszege in het veld geboekt. In een spannende Wereldbekercross kende Van Aert wat pechmomenten, maar na een sterke comeback kwam de 28-jarige Belg uiteindelijk solo over de meet.

Van Aert startte vanaf de tweede rij en vond snel aansluiting in de kop van de koers. De Belg werd echter tweemaal teruggeworpen vanwege een stuurfout en een poetsdoek in zijn achterderailleur. Van Aert reed een achterstand van twintig seconden dicht om vooraan terug te keren. Na een ronde tussen de wielen accelereerde de Belgisch kampioen veldrijden en liet hij de overige zes koplopers achter. Van Aert vergrootte snel het gat en kwam met een voorsprong van veertien seconden op Laurens Sweeck over de meet in zijn tweede veldrit van het seizoen.

"Ik heb ervan genoten."

Wout VAN AERT

“Het was gewoon brute pech”, aldus Van Aert over de poetsdoek die in zijn derailleur terechtkwam. “Gelukkig voelde ik snel dat er iets blokkeerde achteraan en heb ik het recht om om te keren. Zo bleef ik in koers. Dat was net op het moment dat ik me wat beter begon te voelen. In het begin was het echt zoeken en vond ik dat ik technisch slecht reed. Ik moest wennen aan de veranderde omstandigheden. Na de fietswissel was ik wakker geschud. Het was een harde race. Uiteindelijk bleek het parcours lastig genoeg om een verschil te kunnen maken. Daarnaast was het leuk om de Ierse fans te ontmoeten. Ik heb ervan genoten.”

 / 

Gerelateerde updates