Van Aert grijpt in Mol tweede crosszege van het seizoen

Van Aert grijpt in Mol tweede crosszege van het seizoen

Wout van Aert heeft in het Belgische Mol de Zilvermeercross op zijn naam geschreven. De Belgisch kampioen reed halverwege de cross samen met Mathieu van der Poel weg bij wereldkampioen Pidcock en co. In het laatste deel van de cross liet hij ook de Nederlander ter plekke. Het is Van Aerts tweede overwinning van dit veldritseizoen.

Na een intensief trainingskamp, de verkenning van Parijs-Roubaix en gisteren nog de teampresentatie stond Van Aert niet uitgerust aan het vertrek. “Maar als ik geen geloof zou hebben in een goede afloop, dan had ik hier niet gestart”, liet hij vooraf al optekenen.

Dat zette de 28-jarige Belg enkele ogenblikken later luister bij. Van Aert manoeuvreerde zich vanaf de start in een elitegroep van vijf. Halverwege de race kozen Van Aert en Van der Poel het hazenpad. Onderweg maakte Van Aert al lopend indruk op de vele zandstroken die het parcours in Mol rijk is. Toen hij een klein gaatje sloeg, was de vogel gevlogen. In de laatste ronde werd de Belg geen strobreed meer in de weg gelegd richting zijn tweede seizoenszege.

"Het is een goede start van een drukke periode"

Wout van Aert

“Ik had niet verwacht dat ik hier zou gaan winnen”, is Van Aert eerlijk. “Misschien maakt dat deze overwinning extra mooi. In het eerste deel was het voornamelijk aftasten. Het was een kwestie van goede en slechte lijnen ontdekken. In het tweede gedeelte ging het voor mij persoonlijk een stuk beter en was ik in staat het verschil te maken. Ik kan enkel tevreden zijn over vandaag. Het is een goede start van een drukke periode. Als klein jochie reed ik hier al kampioenschappen. Het is een prachtig parcours in mijn thuisstreek. Hier heb ik een hoop mooie herinneringen opgebouwd. Dat voorziet deze overwinning van nog extra cachet voor mij.”

Gerelateerde updates