Van Aert gokt en wordt derde in tactische Milaan-Sanremo

Van Aert gokt en wordt derde in tactische Milaan-Sanremo

Wout van Aert is in een tactische Milaan-Sanremo als derde over de streep gekomen. De winnaar van vorig jaar trok met Julian Alaphilippe ten aanval op de Poggio, maar moest in de finale toezien hoe Jasper Stuyven de groep der favorieten voorbleef.

Nadat de traditionele vroege ontsnapping was ingelopen op de Cipressa bleef het samen tot twee kilometer voor de top van de Poggio. Van Aert etaleerde zijn goede benen met een aantal speldenprikken, maar geraakte niet weg. Hij werd uiteindelijk door Caleb Ewan geklopt in de sprint voor de tweede plaats.

"Ik had de benen om te winnen, maar ik zat in de tang"

Wout van Aert

“Ik had de benen om te winnen, maar ik zat in de tang”, aldus Van Aert. “Milaan-Sanremo is een hele moeilijke koers om te winnen en ik heb in de finale gegokt en verloren. Ik wilde ook mijn sprintkansen niet vergooien om vol achter Jasper aan te rijden met de rest in mijn kielzog. Er werd toch veel naar mij gekeken en dat is logisch natuurlijk. Op de Poggio heb ik het geprobeerd, maar we zaten nog met te veel jongens samen. Ik had een grotere selectie verwacht, maar blijkbaar waren de omstandigheden niet zwaar genoeg. Ik ben teleurgesteld dat ik niet gewonnen heb, maar ik weet niet of ik iets anders had kunnen doen. Al bij al kan ik niet ontevreden zijn met deze derde plaats. Mijn vorm is in orde en ik kijk met vertrouwen uit naar de Vlaamse klassiekers.”

Gerelateerde updates