Van Aert derde op venijnige aankomst in Tirreno-Adriatico

Van Aert derde op venijnige aankomst in Tirreno-Adriatico

Wout van Aert is als derde geëindigd in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico. Op de venijnig oplopende aankomst in Chiusdino moest de kopman van Team Jumbo-Visma zijn meerdere erkennen in Julian Alaphilippe en Mathieu van der Poel. Van Aert bleef leider in het algemeen klassement van de Italiaanse rittenkoers.

De etappe kende een vlakke aanloop. Zes renners reden geruime tijd aan kop totdat de coureurs enige hoogtemeters kregen te verteren. Op ruim dertig kilometer van de finish reed er een sterk kwartet weg tijdens de beklimming van de Poggio alla Croce. Joao Almeida werd als laatste ingerekend op een kleine driehonderd meter van de streep. Wereldkampioen Alaphilippe bleek heuvelop over de beste punch te beschikken.

 / 

Van Aert toonde zich na afloop tevreden met zijn derde plaats. “Zoals verwacht was het een heel zware dag vandaag. Toen Thomas de debatten opende in de laatste kilometer, zat ik al redelijk op mijn limiet. Alaphilippe zette aan en sprintte mij direct op een paar lengtes. Ik perste er de best mogelijke sprint uit. De derde plaats was in deze sprint het maximaal haalbare. Ik heb weer wat bonificatieseconden kunnen meepakken. Dat is een goede zaak in het verdedigen van mijn leiderstrui.”

"Petje af voor de ploeg vandaag."

Wout van Aert

Veel respect ging wederom richting het werk van zijn ploeggenoten. “We werden onder druk gezet door een aantal jongens die gevaarlijk zijn voor het algemeen klassement. Het team was er op ingesteld om niet op iedere aanval te reageren. We zijn kalm gebleven en hebben ons niet uit de tent laten lokken. De ploeg heeft heel de dag de koers gecontroleerd. Gelukkig had ik in de finale nog twee sterke ploegmaats in mijn buurt die tempo konden maken richting het einde. Petje af voor de ploeg. Ik heb vertrouwen in deze sterke formatie met de komende dagen in het vooruitzicht.”

Gerelateerde updates