Van Aert derde in achtste etappe Tour de France

Van Aert derde in achtste etappe Tour de France

Wout van Aert is als derde geëindigd in de achtste etappe van de Tour de France. De 28-jarige Belg moest inhouden toen hij aan zijn sprint wilde beginnen en kon nadien etappewinnaar Mads Pedersen en Jasper Philipsen niet meer passeren. Jonas Vingegaard hield daags voor de bergrit naar Puy de Dôme de gele trui in zijn bezit.

“Het is altijd frustrerend als je het harde werk van de ploeg niet kunt belonen”, verwijst Van Aert naar het beulswerk van zijn teamgenoten. Team Jumbo-Visma hield de gehele dag de drie vluchters in het vizier en kreeg ze, mede door een flinke kopbeurt van Nathan Van Hooydonck, net na de slotklim te pakken. Nadien leek Christophe Laporte Van Aert in een zetel af te zetten voor de sprint. De Belgisch kampioen tijdrijden moest echter even inhouden en verloor daarmee het momentum.

"Ik had de benen om te winnen."

Wout van Aert

Van Aert is eerlijk over dat moment. “Ik maakte een inschattingsfout door iets te lang te wachten. Mathieu van der Poel en Philipsen kwamen me voorbij toen Christophe afgaf en daardoor moest ik remmen. Waarschijnlijk verwachtte Christophe dat ik hem rechts zou passeren, terwijl ik me links van hem bevond. Daarna kwam ik helaas net wat tekort. Ik had de benen om te winnen.”

“Ik ben blij dat ik veilig over de meet ben gekomen, al hadden we wel graag Wout zien winnen”, vertelt Vingegaard, die zijn focus nu verlegt naar de rit van zondag. “In juni ben ik op de Puy de Dôme geweest om te verkennen. Het is een steile klim en het wordt absoluut een belangrijk meetmoment in deze Tour. Hopelijk voel ik me goed. We gaan ons tot in de puntjes voorbereiden.”

 / 

Gerelateerde updates