Shop
Van Aert bezorgt Team Jumbo-Visma in Sanremo eerste monumentale zege

Van Aert bezorgt Team Jumbo-Visma in Sanremo eerste monumentale zege

Wout van Aert heeft op een schitterende wijze Milaan-Sanremo gewonnen. De Belg was in een sprint-a-deux met Julian Alaphilippe de snelste en won daarmee zijn eerste monument en het eerste monument van Team Jumbo-Visma sinds het Rabobank-tijdperk.

Van Aert, die vooraf door velen werd bestempeld als topfavoriet, heeft een succesvolle Italiaanse week achter de rug. Hij won Strade Bianche en sprintte naar de derde plaats in Milaan-Turijn. Het is voor Team Jumbo-Visma de zevende overwinning van het seizoen, na een bizarre week die werd overschaduwd door het ernstige incident in de Ronde van Polen. Van Aert: “Het was helaas een week met een zwarte rand. Ik ben blij dat ik het team dit moois kan bezorgen.”

In de 305-kilometerlange Milaan-Sanremo reden al snel zeven koplopers weg. Mede door het kopwerk van Antwan Tolhoek kregen zij niet veel ruimte. Op de Cipressa barstte de wedstrijd los. Van Aert zat de gehele tijd goed gepositioneerd in het peloton. Op de Poggio zette Alaphilippe de beslissende aanval in. Van Aert volgde, maar moest vlak voor de top een gaatje laten. In de afdaling kwamen de twee renners weer bij elkaar. De achtervolgende groep kwam snel opzetten, maar de Belg timede zijn sprint perfect. Alaphilippe kwam dichtbij, maar Van Aert trok op de Via Roma aan het langste eind.

“Ik ben superblij”, reageerde Van Aert. “Ik kan niet geloven dat ik Milaan-Sanremo en Strade Bianche heb gewonnen. Ik heb er geen woorden voor. Om het seizoen zo te herstarten voelt gek en heel gaaf.”

"Ik kan niet geloven dat ik Milaan-Sanremo en Strade Bianche heb gewonnen"

Wout van Aert

Hij voelde gelijk dat hij goede benen had. “Vanaf het begin had ik een goed gevoel. Het is natuurlijk een heel lange koers. Aan het begin heb ik me gefocust op eten, drinken en koel blijven.”

Van Aert werd goed bijgestaan door zijn ploeggenoten. “We waren met heel de ploeg op een missie. Antwan heeft hard gewerkt in het peloton. Bert-Jan Lindeman en Paul Martens hebben me goed van voren gehouden. Vervolgens bleef Timo Roosen bij me richting de Cipressa en heeft Amund Jansen fantastisch werk verricht op de Poggio. Ze staken boven zichzelf uit. Dat was heel mooi om te zien.”

 / 

Gerelateerde updates