Shop
Valter eindigt derde in lastige proloog Ronde van Noorwegen

Valter eindigt derde in lastige proloog Ronde van Noorwegen

Attila Valter moest alleen de Ineos-renners Ben Tulett en Magnus Sheffield voor zich dulden in de proloog van de Ronde van Noorwegen. De Hongaar reed een sterke beklimming van de Mount Fløyen, waar de finish van de proloog lag.

De renners kregen een korte maar pittige proloog van 7,4 kilometer voorgeschoteld om de twaalfde Ronde van Noorwegen te starten. Vanuit Bergen, de stad die in 2017 nog de wereldkampioenschappen wielrennen organiseerde, trokken de renners individueel naar de top van de Mount Fløyen. Een venijnige beklimming van 3,4 kilometer aan zo’n negen procent gemiddeld.

“Ik kan hier zeker tevreden mee zijn”, reageert Valter na afloop. “Dat ik als allerlaatste mocht starten, gaf me een speciaal gevoel. Dit was één van de beste vijftien minuten van mijn leven, alleen waren de twee renners van Ineos net dat tikkeltje beter.”

Valter had zich in Andorra voorbereid op het volgende deel van zijn seizoen. “Ik was dan ook zeer benieuwd hoe de vorm was. Het is fijn om te zien dat ik in orde ben en het geleverde werk om te kunnen zetten in resultaten. Nu wordt het uitkijken naar de volgende etappes. Ik denk dat we een kans maken op de eindzege.”

"Ik denk dat we een kans maken op de eindzege"

Attila Valter

Ploegleider Maarten Wynants: “Vooraf mikten we op een goed resultaat met zowel Attila als Johannes Staune-Mittet. Met de derde plaats kunnen we content zijn. Achteraf gezien denk ik dat Attila misschien iets te traag gestart is. Hij had een achterstand van elf seconden aan de voet van de klim, maar hij heeft er zeker alles uitgehaald.”

“Het resultaat van vandaag belooft alvast voor de rit van morgen”, gaat Wynants verder. “Dan hebben we een etappe met beklimmingen van boven de duizend meter waarin veel regen en temperaturen rond het vriespunt worden voorspelt. Dat wordt een uitdaging.”

 / 

Gerelateerde updates