Valpartij ontneemt Foss kans op mooi resultaat in Algarve

Valpartij ontneemt Foss kans op mooi resultaat in Algarve

Tobias Foss leek tijdens de tweede etappe van de Volta ao Algarve lange tijd op weg naar een knappe ereplaats. Een valpartij in de slotmeters verhinderde echter dat Foss kon meesprinten voor de overwinning.

Onder de Portugese zon reden de renners een aankomst bergop tegemoet. De vroege vlucht van de dag bestond uit vijf renners die vrij snel na de start konden wegrijden. Met nog dertig kilometer en twee klimmen te gaan werd de kopgroep gegrepen door het peloton, waar Foss nog goed omringd werd door zijn vier ploeggenoten. De Noors kampioen bleef alert voorin zitten en leek op weg naar een mooi resultaat. In de laatste hectometers kwam Foss in contact met Sergio Higuita, waardoor hij het asfalt raakte en ruim veertig seconden verloor op de ritwinnaar en nieuwe leider David Gaudu.

"Tobias deed alles goed tot aan die valpartij. De teleurstelling overheerst."

Maarten Wynants

Volgens ploegleider Maarten Wynants valt de schade na de valpartij redelijk mee. “Met Tobias gaat het wel oké. Hij heeft wat schaafwonden en last van zijn elleboog. Hij deed alles goed tot aan die valpartij. De teleurstelling overheerst, zeker omdat hij ruim veertig seconden verliest. Zijn klassementsambities hebben een flinke knauw gekregen.”

Op de valpartij na verliep de etappe zoals gepland. “We hadden verwacht dat de aankomst bergop in een groepssprint ging eindigen. De jongens moesten ervoor zorgen dat Tobias zo goed mogelijk werd afgezet en dat is ook mooi gelukt. Alle renners, zeker ook onze jonge renners, hebben hun taak perfect uitgevoerd vandaag”, besloot Wynants.

 / 

Volta ao Algarve em Bicicleta

Stage 2

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates