Shop
Vader stelt bergtrui veilig in vierde etappe Ronde van Slowakije

Vader stelt bergtrui veilig in vierde etappe Ronde van Slowakije

Milan Vader heeft zichzelf in de vierde etappe van de Ronde van Slowakije verzekerd van de bergtrui. De Nederlander van Team Jumbo–Visma pakte op de eerste beklimming van de dag gelijk enkele punten, waardoor hij niet meer in te halen is.

Naast Vader deed ook Colby Simmons, de drager van de jongerentrui, goede zaken. De Amerikaan had het lastig op de slotbeklimming, maar wist daarna terug te keren in het peloton. In de slotfase spurtte de pas 19-jarige coureur van het Jumbo-Visma Development Team naar een zesde plaats in de daguitslag. Mede daardoor behoudt Simmons zijn leidende positie in het jongerenklassement. Tim Merlier won de rit.

Vader snoepte onderweg ook nog een zestal bonificatieseconden mee bij twee tussensprints. Zodoende schoof de Nederlander op naar plaats drie in het algemeen klassement.

"We hebben ons andermaal getoond in de rit van vandaag"

Robert Wagner

“Net als gisteren was het doel om de bergtrui en de jongerentrui te verdedigen”, is ploegleider Robert Wagner na afloop helder. “Daar zijn we wederom in geslaagd. Milan heeft de bergtrui zelfs definitief binnengesleept. Het plan was daarnaast om alert te zijn bij de tussensprints. Zo konden we met Milan opschuiven richting het podium. Colby wordt uiteindelijk in de massasprint nog zesde. Het is knap hoe hij zich op dit niveau manifesteert. We hebben ons andermaal getoond in de rit van vandaag. Morgen volgt de laatste rit van deze Ronde van Slowakije. Dan gaan we voor het definitief binnenslepen van de truien die we in bezit hebben, en we hopen op het eindpodium te eindigen met Milan.”

© Jan Melicher

Gerelateerde updates