Shop
Vader houdt top tien in zicht na lastige vierde etappe Tour Down Under

Vader houdt top tien in zicht na lastige vierde etappe Tour Down Under

Milan Vader heeft zich in de voorlaatste etappe van de Tour Down Under in de top van het klassement gehandhaafd. De 26-jarige Zeeuw reageerde alert toen er halverwege de koers waaiers ontstonden en finishte samen met Timo Roosen in de voorste groep.

De vierde rit tussen Port Willunga en Willunga Township leek op voorhand een duel voor de sprinters te worden, maar de wind zorgde voor een ander koersverloop. Met nog tachtig kilometer te gaan brak het peloton in twee waaiers en was het voor de mannen met klassementsambities alle hens aan dek.

Namens Team Jumbo-Visma waren Vader en Roosen vertegenwoordigd in de eerste groep, die de tweede groep constant op kleine achterstand hield. In de licht oplopende slotkilometer sprintte Bryan Coquard naar de ritzege, terwijl Vader en Roosen zich bij de beste twintig nestelden. "Het was een lastige en tricky dag", vat ploegleider Addy Engels de etappe kort samen.

"Morgen gaan we kijken of we hem de top tien in kunnen krijgen"

Addy Engels

"Het was vrij duidelijk en voorspelbaar waar de waaiers zouden ontstaan áls die gingen ontstaan. Timo en Milan zaten mee in de voorste groep, al was dat voor onze ploeg ietwat aan de magere kant. Anderzijds waren het wel de twee die we voorin wilden hebben, aangezien Milan onze beste man in het klassement is en Timo mee zou kunnen strijden voor een dagresultaat. De finale bleek echter te lastig om er een topuitslag uit te slepen."

In het klassement steeg Vader van de vijftiende naar de veertiende plek. "We hadden gisteravond gezegd dat we zijn positie wilden consolideren, dus wat dat betreft is het goed dat hij er vandaag weer bij zat. Morgen gaan we kijken of we hem de top tien in kunnen krijgen", doelt Engels op de lastige slotetappe van de Tour Down Under. "We gaan een goed plan maken en er alles aan doen om Milan zo goed mogelijk te steunen."

 / 

Gerelateerde updates