Shop
Vader eindigt als vierde in eerste etappe Ronde van Slowakije

Vader eindigt als vierde in eerste etappe Ronde van Slowakije

Milan Vader is als vierde over de streep gekomen in de eerste etappe van de Ronde van Slowakije. De Nederlander van Team Jumbo-Visma koerste alert van voren in de heuvelachtige openingsfase, maar had uiteindelijk geen antwoord op een aanval van de latere ritwinnaar Rémi Cavagna. Vader raapte onderweg wel de punten op voor de bergtrui en is de eerste leider in dat klassement.

De rit rond Košice kende een pittige start met drie gecategoriseerde beklimmingen. Daar maakte een groep van veertien zich los van het peloton. Vader en Koen Bouwman sprongen mee en deden hun werk om zoveel mogelijk voorsprong te pakken. Op de top van de laatste klim sprintte Vader opnieuw mee voor de bergpunten, waarna hij met vijf andere renners op avontuur ging. Cavagna reed korte tijd later weg en raakte steeds verder uit zicht. Vader zag Mulu Kinfe Hailemichael ook nog wegspringen in de diepe finale. De 27-jarige Nederlander greep nadien net naast een podiumplaats in de sprint.

"Uiteindelijk was deze rit zodanig zwaar dat de verschillen al vrij groot zijn in het algemeen klassement."

Robert Wagner

“Milan had zijn zinnen op de ontsnapping gezet”, vertelt ploegleider Robert Wagner. “Hij heeft daardoor goede zaken gedaan in het bergklassement. Wat de bergtrui betreft gaan we kijken wat mogelijk is in de komende ritten. Uiteindelijk zaten we tactisch wel een beetje in de tang. Milan kwam in een groepje met Cavagna en zijn ploeggenoot Kasper Asgreen terecht en helaas kon Koen niet meer terugkeren. Soudal-Quick Step heeft dat overtal toen perfect uitgespeeld. Milan vertelde na afloop dat hij daar veel van heeft geleerd. Voor ons is het ook veelbelovend om te zien dat Colby Simmons het goed deed in de sprint van de achtervolgende groep en de jongerentrui pakte.”

Wagner benadrukt dat de focus met de gemixte WorldTour en Development Team ploeg op het leerproces ligt. “We staan hier met een mix van ervaring en talent aan de start. Het belangrijkste aspect is ervaring opdoen. Milan was nog nooit in een situatie als deze terechtgekomen. Hij rijdt voor het eerst zo’n finale. Dat is ontzettend leerzaam. Uiteindelijk was deze rit zodanig zwaar dat de verschillen al vrij groot zijn in het algemeen klassement. We gaan nu dag per dag een goed plan opstellen.”

Foto's: Igor Stancik

Gerelateerde updates