Shop
Tweede plaats voor Markus in tijdrit Bloeizone Fryslân Tour

Tweede plaats voor Markus in tijdrit Bloeizone Fryslân Tour

Riejanne Markus is in de eerste etappe van de Bloeizone Fryslân Tour als tweede geëindigd. In de individuele tijdrit rondom Surhuisterveen moest de 27-jarige Nederlandse alleen wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk voor zich dulden.

Markus ging relatief vroeg van start en legde het parcours van veertien kilometer af in een tijd van 18:41. Een paar minuten later dook Van Dijk daar zeven seconden onder, maar nadien kwam niemand meer aan de tijd van de renster van Team Jumbo-Visma. Jip van den Bos zette de klok stil op 19:39 en werd daarmee tiende. Minder fortuinlijk was Romy Kasper. De 33-jarige Duitse reed een solide tijdrit, totdat ze in de laatste bocht het hekwerk raakte en ten val kwam. Kasper finishte uiteindelijk wel en kreeg de prijs voor de strijdlust van de organisatie. Ze is verder oké.

"Ik ben superblij met de tweede plaats"

Riejanne Markus

“Ik ben superblij met de tweede plaats”, vertelt Markus. “Ik kom net terug van hoogtestage en daar hebben we specifiek getraind op de tijdrit, dus het is fijn dat alles goed ging vandaag. Er zaten nog wel wat verbeterpuntjes in mijn race, dus dan vraag je je af of de winst er niet in had gezeten. Het was close, maar ik ben hartstikke tevreden.”

Markus kijkt uit naar de komende dagen. “Het doel is om voor het klassement te gaan. Er komen twee mooie en pittige etappes aan, dus we gaan kijken of we nog een plekje kunnen opschuiven."

Ploegleider Lieselot Decroix was na de tijdrit trots op haar rensters. “De tweede plaats van Riejanne is heel mooi. We hadden er stiekem al op gehoopt dat ze een stap gezet zou hebben deze winter. Het team heeft veel in haar tijdrit geïnvesteerd. We zijn blij dat ze zo dichtbij komt. Met Jip op de tiende en Karlijn Swinkels op de vijftiende plaats hebben we een goede uitgangspositie voor de komende etappes. We zullen proberen het eindklassement te winnen.”

 / 

Gerelateerde updates