Trio Team Jumbo-Visma ook in laatste bergrit Giro in top vijftien

Trio Team Jumbo-Visma ook in laatste bergrit Giro in top vijftien

In de loodzware voorlaatste etappe van de Giro d’Italia zijn Tobias Foss, Koen Bouwman en George Bennett alle drie weer kort achter de favorieten over de finish gekomen. De Noor kwam op de Alpe Motta als twaalfde over de streep, Bouwman als dertiende en Bennett als vijftiende.

In de etappe met drie alpencols, waarvan twee boven de 2000 meter, klom het drietal tot in de laatste vijf kilometer vlot mee met de groep der favorieten. In de slotkilometers verdedigden ze op hun eigen tempo hun plaatsen in het klassement. Met alleen nog een tijdrit in Milaan voor de boeg staat Team Jumbo-Visma met drie man bij de beste twaalf in het algemeen klassement.

"We zaten goed mee met Tobias, George en Koen en iedereen finisht denk ik waar ze ook horen."

Addy Engels

“De jongens hebben het vandaag weer heel goed gedaan”, aldus ploegleider Addy Engels. “Het was een heel zware etappe en het ging eigenlijk zoals de hele tweede helft van deze Giro. We zaten goed mee met Tobias, George en Koen en iedereen finisht denk ik waar ze ook horen. Natuurlijk vraag je je wel af of we misschien iets hadden kunnen doen om hoger te eindigen, maar de negende plaats voor Tobias is voor nu het hoogst haalbare. Voor zo’n jonge gast in zijn eerste volledige grote ronde is dat gewoon goed.”

"Ik denk dat ik supercontent mag zijn met hoe ik deze Giro gereden heb en ik heb er ook zeker van genoten."

Koen Bouwman

Ook Bouwman reed weer een puike etappe, al plaatst de Achterhoeker daarbij wel een kanttekening. “Gisteren was ik veel beter dan vandaag. Ik ben toen echt diep moeten gaan en daar betaalde ik vandaag een beetje de tol voor. Ik heb geprobeerd zolang mogelijk met die klassementsmannen mee te gaan. Toen de veer brak, heb ik Tobias nog zo goed als mogelijk geholpen. Ik denk dat ik supercontent mag zijn met hoe ik deze Giro gereden heb en ik heb er ook zeker van genoten.”

Giro d'Italia: Stage 20

Stage 20

Uitslag
Klassement

Gerelateerde updates