Shop
Toptiennoteringen voor Leemreize en Harper in eindklassement Sibiu Tour

Toptiennoteringen voor Leemreize en Harper in eindklassement Sibiu Tour

De slotdag van de Sibiu Tour heeft voor Team Jumbo-Visma toptiennoteringen in het algemeen klassement opgeleverd. Gijs Leemreize beëindigde de Roemeense rittenkoers op de vijfde plek, terwijl Chris Harper als negende finishte.

De slotdag bestond uit een ochtend- en een middagrit. De ochtendetappe was een klimtijdrit van ruim twaalf kilometer. In de tijdrit werd Harper zesde en Leemreize negende.

Na de tijdrit stond de renners nog een rit in lijn te wachten. Deze laatste rit werd een prooi voor de vluchters. David Dekker was in de smalle straten van Sibiu de rapste van het peloton en werd achtste.

“Het was zonde, maar soms loopt het zo”, doelt ploegleider Addy Engels op de middagrit van vandaag. “We hebben zeker ons aandeel gehad in de achtervolging, maar we kunnen het natuurlijk niet alleen oplossen. In principe had het dichtgereden kunnen worden. Dat is dan ook het spelletje dat je speelt”

"We gaan met een goed gevoel naar huis"

Addy Engels

Vanmorgen zag Engels zijn klassementsmannen in actie in de klimtijdrit. “Ik denk dat het de plek is waar die jongens thuishoren op het moment. De eerste drie steken er echt een hoop bovenuit. Daarachter komt het clubje waar Gijs en Chris bij zitten.”, aldus Engels.

De ploegleider blikt terug op een mooie week. “We gaan met een goed gevoel naar huis. Tim won de proloog, waar heel de ploeg ook sterk was. We eindigden in elke rit bij de eerste tien. Zowel in de sprints als de bergritten hebben we onze stempel kunnen drukken. Het is goed geweest voor de ontwikkeling van onze jongens om ook eens op deze manier te kunnen koersen.”

Gerelateerde updates