Tolhoek handhaaft zich in top klassement Ruta del Sol

Tolhoek handhaaft zich in top klassement Ruta del Sol

In de tweede etappe van de Ruta del Sol is Antwan Tolhoek opnieuw in de voorste regionen geëindigd. Op de steile slotklim kwam de Zeeuw als twaalfde binnen. Timo Roosen maakte de gehele dag onderdeel uit van de ontsnapping.

Een aantal kilometer na de start was het bij de eerste de beste poging raak voor Roosen. De Nederlander van Team Jumbo-Visma zat samen met vijf medevluchters in de kopgroep. Op zestig kilometer van de streep schoven vier van de koplopers onderuit in een afdaling. Roosen bleef op zijn fiets en kreeg een renner van Caja Rural met zich mee. De twee werden uiteindelijk op vijftien kilometer van de streep ingerekend door het peloton.

In de groep klassementsrenners meldden Tolhoek en de jonge Finn Fisher-Black zich inmiddels aan het front. De Let Toms Skujins begon solo aan de laatste kilometer, maar viel stil toen de ontketende mannen daarachter zich lieten gelden op de steile kasseistroken. Tolhoek eindige uiteindelijk net buiten de top tien, niet veel later gevolgd door Fisher-Black.

"Ik voel me goed en zit er lekker in. De spirit is uitstekend."

Antwan Tolhoek

Tolhoek, die nu op de negende plek staat in het klassement, toont zich een tevreden man. “De ploeg heeft goed gewerkt. Timo zat mee in de ontsnapping en in het peloton zaten we de gehele dag op ons gemak. Op het eind brachten Nathan, Christoph en Pascal me in goede positie zodat ik zelf overschot had en kon aanvallen. Op de steile slotklim ben ik zelf aangegaan met de hoop om niet stil te vallen. Helaas gebeurde dat uiteindelijk wel. Ik ben blij dat ik weer heb mee kunnen doen om de overwinning. Ik voel me goed en zit er lekker in. De ploeg verdient een schouderklopje voor de manier waarop er vandaag gereden is. De spirit is uitstekend.”

Gerelateerde updates