Shop
Tim van Dijke zegeviert in proloog Sibiu Cycling Tour

Tim van Dijke zegeviert in proloog Sibiu Cycling Tour

Tim van Dijke heeft in de proloog van de Sibiu Cycling Tour zijn tweede profzege geboekt. De 22-jarige Nederlander legde zijn korte race tegen de klok af in twee minuten en 42 seconden en was daarmee de snelste in Roemenië. Pascal Eenkhoorn en David Dekker eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.

Van Dijke was uiteindelijk zeven tienden sneller dan Boguslawski. Door de zege van de jonge Zeeuw komt de teller van Team Jumbo-Visma op 26 seizoenszeges. Van Dijke heeft sinds dit jaar een profcontract en is onderdeel van Jong Team Jumbo-Visma. Zijn ontwikkeling staat binnen dat afwisselende programma centraal. Een ondersteunende rol wordt daarin voor de talenten afgewisseld met kansen om zichzelf te tonen.

“Ik had deze zege wel even nodig”, vindt Van Dijke. “Ik heb door een zware blessure een vervelende periode achter de rug, dus is het lekker om weer te winnen. Een proloog als deze komt nog best wel nauw. Het is geen sprint, maar je moet je krachten goed verdelen. De komende dagen hopen we nog een rit te winnen met David en bovendien Gijs Leemreize en Chris Harper een goede positie in het klassement te bezorgen. Daar gaan we nu volle bak voor.”

Gerelateerde updates