Profiel
Teunissen vierde in negentiende etappe Tour de France

Teunissen vierde in negentiende etappe Tour de France

Mike Teunissen is in de negentiende etappe van de Tour de France als vierde over de streep gekomen. De Limburger zat mee in een omvangrijke kopgroep die de zegen kreeg van het peloton. Jonas Vingegaard behield zijn tweede plaats in het klassement.

In de etappe van over de tweehonderd kilometer duurde het lang alvorens de kopgroep met Teunissen de vrijheid kreeg. Toen het peloton de zegen gaf, liep de voorsprong al snel op naar meer dan twintig minuten. In de kopgroep was het vervolgens een tactisch kat- en muisspel. Teunissen probeerde het meerdere keren, maar de Sloveen Mohoric bleek de sterkste van de kopgroep.

"Je komt niet iedere dag in die positie, dus dan moet je er vol voor gaan. In zo’n grote groep moet je gokken en geluk hebben"

Mike Teunissen

“Je komt niet iedere dag in die positie, dus dan moet je er vol voor gaan. In zo’n grote groep moet je gokken en geluk hebben”, aldus Teunissen. “We zaten voorin met stuk voor stuk sterke renners. Je kunt niet op één renner gaan letten: iedereen let op iedereen. En je kunt ook niet overal op reageren. Toen Mohoric versnelde op dat stukje bergop had ik niet de benen om mee te gaan”, vervolgt Teunissen.

“Daarachter was de samenwerking ook niet optimaal. Toen bleek dat we geen seconde dichterbij kwamen, weet je dat het voor de tweede plaats is. Wout zei dat hij zich op de tijdrit wilde richten, dus dit was een kans voor mij. Vierde is niet slecht, maar uiteindelijk is het ook net niks. Ik had graag het vertrouwen van de ploeg willen belonen.”

Tour de France: Stage 19

Stage 19

Uitslag
Klassement
1
Matej Mohorič
Bahrain - Victorious 04:19:17
2
Christophe Laporte
Cofidis, Solutions Crédits +00:00:58
3
Casper Pedersen
Team DSM +00:00:58
4
Mike Teunissen
Team Jumbo-Visma +00:01:02
43
Wout van Aert
Team Jumbo-Visma +00:20:50
46
Jonas Vingegaard
Team Jumbo-Visma +00:20:50
47
Sepp Kuss
Team Jumbo-Visma +00:20:50

Gerelateerde updates