Shop
Teunissen spurt in Hongarije naar tweede plaats na chaotische finale

Teunissen spurt in Hongarije naar tweede plaats na chaotische finale

Mike Teunissen is in derde etappe van de Ronde van Hongarije net tekort geschoten om er met de overwinning van door te gaan. Na een valpartij in het peloton kwam Teunissen in een uitgedund groepje met sprinters enkele centimeters te kort voor de overwinning.

De vlucht van de dag werd op pakweg tien kilometer van de finish ingerekend. De renners van Team Jumbo-Visma zaten in de laatste kilometers met z’n allen goed gepositioneerd in het front van het peloton. De laatste bocht gooide echter roet in het eten voor sprinter Olav Kooij, die zijn kans op de ritzege door een valpartij in rook zag opgaan.

Teunissen en Mick van Dijke zaten net voor de val en konden zo meespringen met de uitgedunde groep. Teunissen begon van ver aan zijn sprint. De renner van Team Jumbo-Visma leek het te gaan redden, maar werd op de streep nipt geklopt door Phil Bauhaus. Een fotofinish moest uiteindelijk uitsluitsel bieden.

"Ik dacht heel even dat ik gewonnen had, maar besefte dat het heel close was."

Mike Teunissen

Teunissen gaf na afloop toe dat hij zichzelf even rijk rekende. “Ik dacht heel even dat ik gewonnen had, maar besefte dat het heel close was. We zaten met de ploeg goed in positie. Rick Pluimers schoof helaas als eerste onderuit. Daarna zag ik in mijn ooghoek dat Olav viel. Ik kon zelf ternauwernood op de fiets blijven. Daarna moest ik snel aansluiting vinden bij de voorste groep. Het was bijna onmogelijk om die jongens te passeren. Dat lukte gelukkig nog net.”

"Het is fijn dat ik in mijn eerste race sinds tijden mee kon doen voor een overwinning."

Mike Teunissen

Uiteindelijk kwam Teunissen net tekort voor de overwinning. De Limburger is desalniettemin blij dat hij in zijn eerste koers na zijn blessure een dergelijke prestatie heeft weten te bereiken. “Ik voelde dat ik niet heel veel meer over had. Ik besloot er toch voor te gaan en er het beste van te maken. Helaas viel ik wat stil op het eind. Je weet dat ze zullen komen van achteruit. Het is balen dat Bauhaus er uiteindelijk net overheen glipt. Voor mezelf is dit een mooie prestatie. Het is fijn dat ik in mijn eerste race sinds tijden mee kon doen voor een overwinning. Voor nu hoop ik vooral dat iedereen van de ploeg in orde is. Daarna kan de focus op de twee resterende etappes.”

Pluimers en Kooij kwamen op ongeveer een kilometer voor de finish ten val. Beide renners kwamen er, behoudens wat schaafwonden, met de schrik van af.

Gerelateerde updates