Shop
Teunissen sprint naar tweede plek in lastige rit Noorwegen

Teunissen sprint naar tweede plek in lastige rit Noorwegen

Mike Teunissen heeft zichzelf niet met winst weten te belonen in de tweede rit van de Tour of Norway. De renner van Team Jumbo-Visma kwam na een zware etappe net tekort in de sprint. Met zijn tweede top tien notering op rij klimt Teunissen naar plek vier in het algemeen klassement.

Op de tweede dag van de Noorse meerdaagse stonden slechts 123 kilometers op het programma. Toch bleek deze korte rit garant te staan voor een spektakel.

De klim naar Dyranut was de scherprechter in het parcours vandaag. Hier werd het tempo in het peloton dan ook flink de hoogte in geslingerd. Namens Team Jumbo-Visma konden Timo Roosen, Michel Hessmann, Nathan Van Hooydonck en Teunissen mee met de besten. Nadat INEOS op dertig kilometer nogmaals versnelde bleef er een groep van ongeveer 25 renners over, waarin de vier renners van Team Jumbo-Visma zich wederom bevonden.

Op twee kilometer van de finish nam de geel-zwarte brigade het heft in handen. Met een sterke lead-out werd Teunissen perfect gepiloteerd naar de laatste honderden meters van de etappe. Uiteindelijk moest Teunissen in de sprint zijn meerdere erkennen in Ethan Hayter.

"De jongens hebben super werk voor mij geleverd"

Mike Teunissen

Volgens Teunissen was het niet vanzelfsprekend dat juist hij in de sprint uitgespeeld zou worden vandaag. “We wilden vandaag eigenlijk sprinten met David. Omdat de groep zo uitgedund was en David niet meer in onze groep zat, hebben we een nieuw plan gemaakt en besloten we voor mijn kans te gaan. We konden met vier man de klim overleven, wat goed was. Daarna trokken INEOS en Israël het nog op de kant, dus het was continu scherp zijn. Michel reed erg sterk door ons weer terug de eerste waaier in te loodsen.”

“De jongens hebben super werk voor mij geleverd. Toen ik de sprint aanging, voelde ik al wel dat er net te weinig op zat. De aankomst kende ook nog wind tegen en liep een beetje omhoog. Uiteindelijk viel ik wat stil en wist ik dat ze van achteruit zouden komen. Het zat er helaas net niet in, maar er komen nog mooie dagen aan”, aldus Teunissen.

 / 

Gerelateerde updates