Shop
Teunissen redt de meubelen in winderige eerste rit Benelux Tour

Teunissen redt de meubelen in winderige eerste rit Benelux Tour

Mike Teunissen heeft voor Team Jumbo-Visma de meubelen gered in de eerste etappe van de Benelux Tour. Hij zat als enige van de ploeg mee in de eerste waaier in de etappe door Friesland. In Dokkum sprintte hij naar de negende plaats. In het klassement staat de Limburger vierde, nadat hij onderweg de bonificatieseconden pakte in de gouden kilometer.

In de etappe door de polder lag het tempo vanuit het vertrek hoog. Iets over halfweg brak het peloton in stukken door de wind.

Teunissen probeerde in de finale nog weg te rijden met vier anderen, maar geraakte niet weg. Het tweede peloton met onder andere Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen kwam op iets minder dan een minuut achterstand over de streep.

“Het is natuurlijk niet goed dat we met zo weinig man in de eerste waaier zaten”, vertelt Teunissen. “Je kunt natuurlijk niet met iedereen mee zitten, maar dit is niet waarvoor we gekomen zijn. Als ik voor mezelf spreek, dan zat ik er de hele dag goed bij en heb ik me niet een keer laten verrassen. Het peloton was al vaker op de kant getrokken, dus je wist dat het overal wel kon gebeuren. Daarna hadden we vooral wind mee waardoor het niet meer stilgevallen is. Het was in mijn eentje knokken om in de waaier te blijven. Over mijn sprint ben ik niet echt tevreden, maar zonder ploeggenoten was het lastig positioneren. Wel is het lekker dat ik bonificaties gepakt heb. Ik hoop morgen een goede tijdrit te rijden en daarna kijken we van dag tot dag wat er mogelijk is qua klassement.”

 / 

Gerelateerde updates