Profiel
Teunissen pakt bonificaties in openingsrit BinckBank Tour

Teunissen pakt bonificaties in openingsrit BinckBank Tour

Mike Teunissen heeft vijf bonificatieseconden gepakt in de regenachtige eerste etappe van de BinckBank Tour. De Nederlander sprintte mee in de Gouden Kilometer en staat daardoor derde in het algemeen klassement. Meerdere renners van Team Jumbo-Visma waren betrokken bij een massale valpartij op vier kilometer van de finish, maar hebben op wat schaafwonden na geen verwondingen.

In het begin van de 132 kilometer lange etappe van Blankenberge naar Ardooie reden er twee renners weg. Ze werden vlak voor de Gouden Kilometer ingerekend. Vervolgens liet Team Jumbo-Visma zich goed van voren zien. Teunissen pakte vijf belangrijke bonificatieseconden, terwijl Pascal Eenkhoorn naar twee seconden sprintte. Daarna trok Amund Jansen ten aanval, maar hij werd acht kilometer voor de finish bijgehaald. De finale werd ontsierd door een massale valpartij. Teunissen wist als enige renner van Team Jumbo-Visma de dans te ontspringen en eindigde in het eerste peloton.

Volgens ploegleider Jan Boven had het team zich gericht op de Gouden Kilometer. “Dat liep zoals gepland. De mannen die bij de valpartij lagen, zijn gelukkig in orde. We zijn goed weggekomen. Helaas verliezen ze wel veel tijd. Daardoor is Mike nu onze enige man voor het klassement.”

 / 

Teunissen pakte kostbare seconden op zijn concurrenten. “Vandaag wilden we zoveel mogelijk bonificatieseconden behalen en dat ging Pascal en mij goed af. Gelukkig lag ik niet bij de valpartij, maar ik was niet goed genoeg om mee te sprinten voor de etappezege. Morgen zullen we in de tijdrit zien hoe goed mijn vorm echt is.”

Gerelateerde updates