Profiel
Teunissen op weg terug met tiende plaats in Tirreno

Teunissen op weg terug met tiende plaats in Tirreno

Team Jumbo-Visma is ook de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico goed doorgekomen. Mike Teunissen, die na een blessure zijn rentree maakt in de Italiaanse rittenkoers, legde in de eindsprint beslag op de tiende plaats.

Vandaag stond opnieuw een vlakke etappe op het programma. Ditmaal over meer dan tweehonderd kilometer langs de kust van Camaiore naar Follonica. Nog voor de laatste helling richting Scarlino werden de vroege vluchters ingerekend. Paul Martens probeerde nog te verrassen met een aanval in de laatste vijf kilometer, maar het tempo in het peloton lag te hoog. De wedstrijd eindigde wederom in een massasprint.

"Ik moet nog wennen aan alle halsbrekende toeren die uitgehaald worden in de finale."

Mike Teunissen

Teunissen mengde zich voor het eerst sinds zijn rentree in de sprint. “Toen ik zag dat Pascal Eenkhoorn en Timo Roosen niet meer bij me zouden komen, heb ik zelf meegedaan aan de massasprint. Ik moet nog wennen aan alle halsbrekende toeren die uitgehaald worden in de finale. Het was niet echt een goede sprint, maar ik verwacht dat het de komende dagen en weken alleen maar beter zal gaan.”

Ploegleider Addy Engels vond de etappe niet erg spannend. “Het was een lange rit waarin gelijk duidelijk werd dat het een sprint ging worden. In de finale zat Mike goed van voren. De sprinttrein met Pascal probeerde op te schuiven, maar er kwam geen ruimte. Mike bleef goed in positie en werd zo tiende.”

Gerelateerde updates