Shop
Teunissen negende in voorlaatste etappe Tour of Norway

Teunissen negende in voorlaatste etappe Tour of Norway

Mike Teunissen is als negende geëindigd in de vijfde etappe van de Tour of Norway. Het is de vierde toptienplaats voor de Nederlander in de Noorse rittenkoers.

Een omvangrijke vlucht kon snel na de start wegrijden, maar werd op vijftien kilometer van de streep weer ingelopen. Team Jumbo-Visma werd in die groep vertegenwoordigd door eerstejaarsprof Michel Hessmann, die eergisteren ook al zijn aanvalslust toonde. In de finale moest Teunissen de betere klimmers laten gaan. De Nederlander won wel de sprint van de achtervolgende groep en behaalde zo zijn vierde toptiennotering in vijf dagen tijd.

Ploegleider Arthur van Dongen spreekt over een pittige etappe. “Er was vandaag veel tegenwind en de etappe kende best wel wat hoogtemeters. Met Michel waren we goed vertegenwoordigd in de vlucht, al was het nog beter geweest als we een mannetje meer mee hadden zitten. Bijna alles kwam dan weer samen in de finale. Zoals verwacht ontplofte het op het slotklimmetje. Jammer genoeg misten we net de aansluiting met het groepje van acht dat mocht strijden om de zege.”

Van Dongen blikt ook al vooruit naar de slotetappe morgen. “Het is een rit waar de wind wellicht weer een rol van betekenis gaat spelen. Er is een lastige finale, maar het kan weer een sprint van een uitgedund peloton worden. We gaan kijken hoe David en Mike de finale doorkomen. We waren hier om koersritme op te doen en daarom is het mooi om te zien dat de mannen elke dag beter worden. We willen de ronde graag met een goed gevoel afsluiten.”

 / 

Gerelateerde updates