Shop
Teunissen in top vijf na koninginnenrit Ronde van Denemarken

Teunissen in top vijf na koninginnenrit Ronde van Denemarken

Mike Teunissen heeft zich in de derde etappe van de Ronde van Denemarken van zijn meest aanvallende kant laten zien. De Limburger reed na meerdere uitvalspogingen uiteindelijk naar de vierde plaats in de daguitslag. In het klassement bezet hij de vijfde plek. Dylan Groenewegen diende zoals verwacht zijn blauwe leiderstrui af te staan.

Na twee nagenoeg vlakke etappes was het vandaag vooral in de slotfase klimmen geblazen. De renners kregen op weg naar finishplaats Vejle enkele verraderlijke heuvels voor de kiezen. Nadat een groep van zes renners een ruime voorsprong kreeg van het peloton, schudden op zestig kilometer van de streep enkele ploegen flink aan de boom. Dit resulteerde in het vroegtijdig inlopen van het zestal. Namens de zwart-gele formatie zaten Teunissen en Rick Pluimers attent voorin. Teunissen was opnieuw bij de pinken toen vervolgens een elitegroep het hazenpad koos.

Even later besloot Teunissen andermaal de benen niet stil te houden. De renner van Team Jumbo-Visma zat samen met Søren Kragh Andersen en Mads Pedersen in een kopgroep van drie. De poging van het moedige drietal bleek tevergeefs. Deceuninck–Quickstep gaf zich niet gewonnen en keerde terug bij Teunissen en co. Remco Evenepoel soleerde daarna naar de dagzege en Teunissen vond zichzelf uiteindelijk terug op de vierde stek.

“We waren ons er vooraf van bewust dat het een lastige finale zou worden”, bekent de in een goede vorm verkerende Limburger. “Onze insteek was om ons niet te verstoppen en aanvallend te koersen. De knuppel werd al op ruim vijftig kilometer van de streep in het hoenderhok gegooid. Samen met Rick kon ik me in die fase meten met de besten. Uiteindelijk belandde ik in een voorste groep van drie, waar ik veel krachten heb verspeeld. Helaas werd er achter ons goed samengewerkt en werden wij ingerekend.”

"We hebben ons als ploeg gemengd in de voorste regionen van de koers."

Mike Teunissen

De voormalig geletruidrager in de Tour de France was net aan het recupereren toen de latere dagwinnaar Evenepoel zijn beslissende aanval plaatste. “Toen hij aanging, was ik bezig om op adem te komen. Daarna was de vogel gevlogen om het zo maar te zeggen. Ik ben vervolgens niet bij de pakken neer gaan zitten. Het was zaak om er het maximale uit te halen. Ondanks dat ik op meer had gehoopt, is de vierde plaats uiteindelijk geen slecht resultaat. We hebben ons als ploeg gemengd in de voorste regionen van de koers. Morgen gaan we proberen om weer alles op alles te zetten op de sprint met Dylan. Hopelijk rijden we dan net als in de eerste dagen een goede finale”, besluit Teunissen.

 / 

Gerelateerde updates