Shop
Teunissen grijpt net naast podiumplaats in vierde etappe Tour of Norway

Teunissen grijpt net naast podiumplaats in vierde etappe Tour of Norway

Mike Teunissen is als vierde geëindigd in de vierde etappe van de Tour of Norway. In de rit naar Kristiansand werd een late aanvalspoging van Nathan Van Hooydonck in de kiem gesmoord, waarna Teunissen net naast zijn tweede podiumplaats greep.

De laatste twintig kilometer werden op een plaatselijk circuit afgewerkt. Het tempo ging in de laatste ronde omhoog op de klim Gimlekollen. Van Hooydonck trachtte tijdens een moment waarop het stilviel solo weg te rijden, maar hij werd in de laatste kilometer teruggepakt. Teunissen sprintte nadien naar de vierde plaats.

“Het was een ongelukkige sprint”, aldus Teunissen. “Timo Roosen bracht me in perfecte positie, maar ik kwam net te vroeg op kop. Dan weet je dat ze van achteruit gaan komen. Ik durfde niet te vroeg aan te gaan en vervolgens kon ik er niet meer overheen komen. Dat was spijtig.”

Ploegleider Arthur van Dongen spreekt van een hectische finale. “Het was knokken voor een goede positie. Michel Hessmann bracht David Dekker goed in stelling richting het laatste klimmetje, maar helaas had David niet de benen om in de eerste groep de klim over te komen. Toen zijn we meteen overgeschakeld op plan B en kon Nathan wegrijden door een goede actie van Mike. Hij haalde het alleen net niet. Daarna hebben we door goed teamwork Mike naar voren geloodst. Het viel alleen in de laatste bocht stil en voor Mike was het toen te vroeg om al te gaan sprinten. Daardoor kwamen ze vanachter met meer snelheid en zat er niet meer in dan een vierde plaats. Desalniettemin heeft de ploeg vandaag een goede finale gereden.”

 / 

Gerelateerde updates