Profiel
Teunissen eindigt op plek acht in BinckBank Tour

Teunissen eindigt op plek acht in BinckBank Tour

Mike Teunissen is achtste geworden in de BinckBank Tour. De Limburgse kopman van Team Jumbo-Visma kwam in de finale van de slotrit naar Geraardsbergen iets te kort en eindigde als vijftiende in de daguitslag.

De slotrit, met onderweg vier keer de Kapelmuur, werd gekenmerkt door een vroege vlucht met daarbij Bert-Jan Lindeman namens Team Jumbo-Visma. Nadat Lindeman was ingelopen, werd Teunissen in de finale zo goed mogelijk van voren gehouden. Teunissen probeerde nog de oversteek te maken naar de achtervolgende groep, maar geraakte niet weg.

“Vandaag viel me eerlijk gezegd wat tegen,” aldus Teunissen. “Ik wilde meer, maar ik kon niet mee met het groepje achter Mathieu van der Poel. Ik heb het wel nog geprobeerd. Deze week was vooral een goede prikkel richting de komende klassiekers. Ik kan alleen maar hopen dat het de komende weken nog beter zal gaan met mij. Uiteindelijk ben ik na mijn knieblessure pas weer een maandje fatsoenlijk bezig. Dus heel slecht gaat het ook niet.”

Ploegleider Arthur van Dongen kijkt met een goed gevoel terug op deze week. “Deze koers wilden we vooral gebruiken om beter te worden richting de klassiekers. Het plan was om vandaag mee te zitten in de vroege vlucht. Dat is met Bert-Jan ook gelukt. Daarna hebben we geprobeerd om Mike zo goed mogelijk van voren te houden. Mike heeft gevochten voor wat hij waard was, maar hij komt nog net een tikkeltje te kort om echt mee te doen. Al met al heeft de ploeg goed gereden en was deze koers een absolute investering richting de komende weken. De mannen zijn in orde om Wout te steunen in de klassiekers.”

 / 

BinckBank Tour: Stage 5

Stage 5

Gerelateerde updates