Shop
Teunissen andermaal derde in Ronde van Noorwegen

Teunissen andermaal derde in Ronde van Noorwegen

Mike Teunissen is in de derde etappe van de Ronde van Noorwegen andermaal als derde over de finish gekomen. Na een enerverende en zware etappe finishte Teunissen voor de derde keer in deze ronde in de top tien. Hij blijft derde in het klassement met de slotetappe van morgen nog voor de boeg.

Team Jumbo-Visma reed zich in de etappe van en naar Jørpeland nadrukkelijk in de kijker. De geelzwarte formatie trok met Vingegaard, Bennett, Harper en Foss meerdere keren ten aanval om zo de concurrentie onder druk te zetten. Uiteindelijk kwam alles samen en was een sprint met een uitgedunde groep onvermijdelijk.


“Het plan was om de koers vanaf de start hard te maken”, aldus Teunissen. “Dat is redelijk goed gelukt. Maar het was niet voldoende om met de juiste groep weg te rijden of om de sprinters te lossen. De jongens hebben echt flink koers gemaakt en ik had ze graag willen belonen met een overwinning. Helaas waren er twee sneller. Misschien dat ik achteraf mijn sprint wat te laat ben aangegaan.”

Morgen staat de slotetappe naar Stavanger op het programma. Teunissen kijkt met vertrouwen vooruit. “Morgen is nog een lastige etappe. Voornamelijk over het parcours van de Hammer Series. Daar heb ik persoonlijk mooie herinneringen aan. Dat is wel mooi.”


Team Jumbo-Visma won in 2019 de Hammer Series in Stavanger mede dankzij een sterk optreden van Teunissen.

Gerelateerde updates