Profiel
Teunissen achtste in vierde etappe Ronde van Zwitserland

Teunissen achtste in vierde etappe Ronde van Zwitserland

Mike Teunissen is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland als achtste over de streep gekomen. In de heuvelachtige finale naar Gstaad streed er een kopgroep van vier om de dagzege. Het peloton kwam op iets meer dan vijf minuten van ritwinnaar Stefan Bissegger over de streep.

De etappe kende een snelle aanvangsfase alvorens een kopgroep van zes, met daarbij Antwan Tolhoek namens Team Jumbo-Visma, de ruimte kreeg. Ze kregen een maximale voorsprong van anderhalve minuut, maar de klassementsploegen lieten het zestal niet begaan. Nadat de groep met Tolhoek was ingerekend, vertrokken de vier die uiteindelijk streden voor de ritzege.

"Wel denk ik dat het goed was voor Mike om deze finale te rijden, zodat hij zich weer een keer kon mengen in een sprint."

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels had vooraf op een ander scenario gehoopt. “De etappe is niet verlopen zoals we van tevoren gedacht hadden. We hadden op iets meer controle gehoopt, zodat er met een uitgedund peloton gesprint kon worden voor de ritzege. Daar wilden we onze kans gaan met Mike. Helaas draaide het niet uit op een sprint. Wel denk ik dat het goed was voor Mike om deze finale te rijden, zodat hij zich weer een keer kon mengen in een sprint.”

“Het leek er in eerste instantie op dat de ontsnapping met Antwan de ruimte zou krijgen, maar dat was niet het geval. Hopelijk kan hij zijn klimmersbenen in de komende ritten nog eens tonen”, besloot Engels.

Gerelateerde updates