Profiel
Teruggekeerde Dumoulin kent degelijke eerste wedstrijddag in Ronde van Zwitserland

Teruggekeerde Dumoulin kent degelijke eerste wedstrijddag in Ronde van Zwitserland

Tom Dumoulin heeft zijn rentree in het profpeloton opgeluisterd met een zestiende plaats in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. De Limburger van Team Jumbo-Visma is vooral blij weer in koers te zijn en kijkt tevreden terug op zijn eerste officiële wedstrijd van 2021.

In regenachtige weersomstandigheden werkte Dumoulin zijn favoriete discipline af. “Ik heb geprobeerd vol te gaan en het ging wel behoorlijk. Ik merkte dat ik in het tweede deel van de tijdrit niet meer de power had. Toen zakte ik een beetje weg. Dat is niet heel gek en dat kun je natuurlijk ook verwachten. Het was wennen, maar toch was het gevoel zeker goed. Ik wil altijd alles uit mezelf halen. Dat heb ik vandaag ook weer gedaan. Ik ben tevreden, al zie ik nog genoeg groeimogelijkheden.”

Dumoulin is vooral blij om weer wielrenner te zijn. “Ik vind het mooi om weer terug te zijn. Het voelde erg goed om weer te racen. Ik ben naar Zwitserland gekomen zonder verwachtingen. Hier hoop ik me alleen maar te verbeteren richting de komende weken en een goede basis te leggen. Ik heb nog genoeg stappen te zetten de komende tijd.”

"Het voelde erg goed om weer te racen."

Tom Dumoulin

“Het is heel mooi dat Tom er weer bij is”, beaamt ook ploegleider Frans Maassen. “De tijdrit van vandaag was een eerste meetpunt om te kijken waar hij zou staan. Dit is een begin waar we mee verder kunnen. We gaan bovendien kijken hoe hij de komende week door gaat komen. Het is vooral veel klimmen deze week. Daarin willen we onze man voor het klassement Sam Oomen bijstaan. Wellicht komen er ook wat kansen voor andere jongens om voor etappewinst te gaan.”

 / 

Gerelateerde updates