Shop
Team Jumbo-Visma zonder problemen door koninginnenetappe Valencia

Team Jumbo-Visma zonder problemen door koninginnenetappe Valencia

Team Jumbo-Visma is de vierde etappe van de Ronde van Valencia zonder problemen doorgekomen. In de koninginnenetappe rond Calpe en Altea, met maar liefst vierduizend hoogtemeters, bleef de geel-zwarte formatie gegroepeerd rond kopman Dylan Groenewegen.

“We hadden na het wegvallen van Tobias in de tweede etappe geen verwachtingen voor vandaag”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Het doel was om Dylan zo goed mogelijk te ondersteunen en hem zonder problemen aan de streep te brengen. De ploeg is dan ook de hele etappe samengebleven en daar moet ik ze een compliment voor maken. Het was een lastige etappe. Ondanks dat hebben we geprobeerd zoveel mogelijk krachten te sparen aangezien Dylan morgen nog een kans heeft om te winnen.”

De Ronde van Valencia eindigt morgen met een vlakke etappe van 98 kilometer van Paterna naar Valencia. Groenewegen heeft goede herinneringen aan de slotetappe. Vorig jaar won hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen in deze etappe. Deze week won hij al de eerste en de derde rit van de Valenciaanse vijfdaagse.

Gerelateerde updates