Profiel
Kruijswijk en Kuss houden kansen gaaf in pittige tweede rit Dauphiné

Kruijswijk en Kuss houden kansen gaaf in pittige tweede rit Dauphiné

Team Jumbo-Visma is ook de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné goed doorgekomen. Steven Kruijswijk en Sepp Kuss eindigden als elfde en twintigste, kort achter de ontsnapte winnaar Lukas Pöstlberger.

De heuvelachtige etappe kende een vroege ontsnapping. Vijf renners, onder wie de ritwinnaar, kregen de vrijheid om vijf minuten uit te lopen op het peloton. Een kleine twintig kilometer voor de finish schroefde het peloton het tempo op. Tony Martin deed daarbij van zich spreken en leidde de grote groep dichter bij de koplopers. Uiteindelijk kwam het uitgedunde peloton net tekort om Pöstlberger van de winst te houden.

"Het is mooi om met de grote motoren te rijden."

Sepp Kuss

Kruijswijk en Kuss hielden goed stand in de slotkilometers van de etappe. De Amerikaan kijkt tevreden terug. “Het was geen makkelijk terrein, maar ik voelde me goed. In de laatste beklimmingen was het tempo goed te volgen. Het was zaak om vooraan te rijden, om alles goed in de gaten te houden. Zeker in zo’n kleine groep. Uiteindelijk zat ik met Steven in de goede groep en zijn we bij elkaar gebleven. De ploeg heeft ons goed naar voren gebracht en het is mooi om met de grote motoren te rijden.”

"We weten van Jonas dat hij nog tijd nodig heeft om op niveau te komen."

Grischa Niermann

Jonas Vingegaard ontbrak bij de slotklim. Grischa Niemann over de jonge Deen: “We weten van Jonas dat hij nog tijd nodig heeft om op niveau te komen. Hij komt net terug van een kleine blessure en rijdt deze koers om ritme op te bouwen en op topniveau te komen. Vandaag werd in de klim ook duidelijk dat hij er nog niet is. Verder is alles volgens plan gelopen. Uiteindelijk zaten Steven en Sepp in de eerste groep en dat was prima. Het was nog een pittige dag, maar we zijn die goed doorgekomen. Morgen is de enige kans voor een massasprint. Voor ons een dag om veilig door te komen om met hopelijk goeie benen naar de tijdrit te trekken.”

Gerelateerde updates